Da iTromsø tok turen ut til Finnvikdalen i går formiddag (skjærtorsdag), var det mange turfølger å finne.

– Vi skal gå på ski herfra og til Kjølen, og så mot Rødtind. Det er en tur vi håper kommer til å ta hele dagen, sier Synnøve Olsen (57).

– Ja, det er deilig å være ute i dette været. Det er viktigere å være ute lenge, enn å gå langt, sier turkamerat Trine Lise Andersen (52).

LES OGSÅ: Del dine påskebilder med oss og vinn påskeegg

De har gått på tur nesten hver dag siden palmehelga, og håper det skal bli enda flere turer i løpet av påsken.

– Vi har vært blant annet på Lille Blåmann og i Ærsfjordbotn. Det er greit å gå litt toppturer, litt bortoverturer og litt koseturer der formålet er å bare grille og kose seg, sier Andersen.

Olsen, som er fra Moss og har bodd i Tromsø de siste seks årene, forteller at Tromsø-folk ikke vet hvor heldige de er.

– De som reiser bort i påsken er dumme. Det er sant som de sier, at når man først har bosatt seg her, så flytter man ikke bort herfra, sier hun.

Til fots

Og det er flere som går i retning mot Kjølen.

– Jeg gikk denne ruten en gang i vår og går den for andre gang nå, sier Henriette Sandnes Willumsen (19), som har med seg lillesøster og mamma som går turen for første gang.

De tre skal gå løypa til fots.

– Vi er generelt glade i å være ute både om sommeren og om vinteren, og særlig nå som det er sol. Vi bor i Tromsdalen og er så heldige at vi har masse flotte utearealer og skiløyper like ved der vi bor, sier Ruth Sandnes (51).

Store og små

Ikke alle som var der, hadde planer om å gå noe særlig langt.

– Vi er fire familier som har samlet oss her for å lage borg, drikke kakao, grille pølser og stå på ski og leke med akebrett. Det er den første påsketuren vår i år, forteller Ailin Steffensen (44).

Sammen med åtte unger og nesten like mange voksne var planen å tilbringe dagen ute i finværet.

– Vi fulgte med på værmeldingen og så at om vi skulle ut, så måtte det bli i dag. Her er det aktiviteter og moro for både store og små, sier Steffensen.