Hege er en aktiv skikjører som til daglig jobber som tannlegeassistent ved Tannelgesenteret. Hun er til stadighet på fjelltopper rundt omkring Tromsø og dokumenterer disse turene gjennom Instagram-profilen sin «Pudderpiken». Her har hun lagt over 600 bilder til sine 1600 følgere.

Les også: Kent-Hugo Norheims beste toppturer (iTromsø Pluss)

Stortinden

824moh på Ringvassøya, ca 30 min kjøring fra Tromsø. Litt småkratt i starten, men etter det er det en lettgådd topp med jevn slak stigning. Tar 2-3 timer opp.  Selv om det ikke er spesielt bratt, byr toppen på lang fin nedkjøring, og en fantastisk utsikt i alle rettninger. En fin topptur som ikke ligger for langt unna Tromsø.

Stortinden. Foto: Kent-Hugo Norheim (kugo.no

Lille Blåmann

844 moh ligger sør på Kvaløya, cirka 30 minutters kjøring fra Tromsø med startsted på stor parkering i Håkøybotn. (Kan være greit å ha med småpenger til parkeringsautomat, et bidrag til de som holder den ryddet for snø hele skisesongen, stor takk til dem)

Fjellet er lett å bestige, tar 1,5-2,5 timer opp og har flere muligheter for fin nedkjøring.

Les også: Espen Nordahls beste toppturer

Stormheimsfjellet

1181 moh ligger sør-vest for Breivikeidet. Ca 45 min kjøring fra Tromsø. Fra Ramfjorden kjører man mot Breivikeidet og tar så av mot Sjursnes. Hele turen har slakk fin stigning og man bruker ca 2-3 timer til toppen. Her får man flott utsikt mot Breivikeidet, deler av Lyngen, Jiehkkevarre, Hamperokken mm.  Fin dagstur der man går mot solen hele veien.

Stormheimsfjellet. Foto: Kent-Hugo Norheim (kugo.no