Kent-Hugo er en aktiv skikjører og turgåer som har satt seg det hårete målet å bestige samtlige 666 topper i Troms som er over 1000 meter. Dette prosjektet blogger han om på bloggen sin kugo.no, der han beskriver samtlige toppturer. I Tromsø kommune har han besøkt 103 av 103 topper.

Les også: Espen Nordahls beste toppturer

Blåtinden

Som laksvatning må Blåtinden 1.180 m.o.h. med! Blåtinden var tenkt som arena for alpint i et eventuelt Tromsø OL i 2018 og er et fint skifjell, med flere alternative nedkjøringer etter ferdigheter og ønsker.

Parkering fins ved skistadion på Kantornes og det er «alltid» trakket spor til topps. Fin utsikt mot Lyngsalpene og Tromsø fastland.

Blåtinden.

Fagerfjellet

871 m.o.h. er ikke så bratt som Blåtinden og er en slags fastlandsutgave av Lille Blåmannen, som blir hyppig brukt av folk som er «ny» på ski og på dager med skredfare.

Parkering fins ved skolen og det er jevn stigning hele veien. Fin utsikt mot blant annet Tromsdalstinden og Hamperokken fra toppen.

Toppen av Fagerfjellet. Foto: Linn-Julie Eidissen/ Troms Folkeblad

Les også: Hege Nilsens beste toppturer

Buren

802 m.o.h. er sannsynligvis det fjellet på Kvaløya som blir hyppigst besøkt i løpet av vinteren.

Parkering fins på Ersfjordeidet. Turen er omtrent helt fri for skog og byr på fin skikjøring og utsikt. Fra toppen er det fin utsikt over fantastiske Ersfjorden.

Buren om sommeren. Foto: Tom Benjaminsen