I hele påsken er Sommerlyst ungdomsskole fylt med kreative ungdommer som øver fram mot premièren av Polarshow som er førstkommende onsdag. Årets tema er «På de syv hav», og det er over 150 lever som er involvert i prosessen.

Elevene er delt inn i grupper som har ansvar for hvert sitt felt. Dette omfatter blant annet catering, multimedia, band og ikke minst aktørene som skal stå på scenen.

Se også: Stor bildeserie fra Polarshow

Erfaring

En av aktørene som skal opptre er 13 år gamle Tuva Frydenlund. Hun er en av dem som virkelig har fått scenelivet inn med «morsmelka».

– Mamma er sjef for Nordnorsk opera og symfoniorkester, og pappa er lærer på kulturskolen. Jeg har spilt teater på Hålogaland Teater og på kulturskolen, hvor jeg har sunget mye, sier Frydenlund.

– Foreldrene mine ville egentlig ikke at jeg skulle være med på Polarshow, fordi vi vanligvis drar på tur i påsken. Men i år må altså pappa være hjemme alene med meg, slik at jeg får være med, legger hun til.

Les også: Tromsørapperen Klish med ny plate rett rundt hjørnet

Står på scenen for første gang

Totalt var det 60 ungdommer som var på audition til aktør-rollene. Kun 16 kom med. Det er et trangt nåløye å komme gjennom, og en av dem som klarte det var Stina Johanne Eilertsen (15).

– Jeg har ingen erfaring med teater, så dette er første gang jeg skal på scenen. Jeg har alltid vært glad i oppmerksomhet og jeg er nok på mitt beste når jeg får folk til å le, sier hun.

Les også: Tromsøjenta Sandra (20) kjemper for plass i «The Stream» (iTromsø Pluss)

Favoritt

Ola Bangsund (15) er også en av aktørene. Han trekker fram en sketsj som sin favoritt i årets how.

– Jeg liker veldig godt en rolle der vi tar opp temaet omkring det at vi kun får ha 10 prosent fravær. Da er det en gutt som har kreft, og får et anfall på skolen, men han kan ikke gå hjem fordi han har allerede ni prosent fravær, sier han og flirer.

De tre forklarer at de også tar opp aktuelle temaer som «Odins soldater».

– Det blir det beste Polarshowet gjennom tidende, sier Bangsund. Det er noe Eilertsen og Frydenlund sier seg enig i.

AKTØRROMMET: Det er mange personer som skal på scenen og litt ventetid må man regne med. Da er det fint med et eget pauserom. I kjelleren i den gamle gymsalen har aktørene fått et eget rom hvor de oppholder seg mellom «slagene».
PÅ SCENEN: Gymsalen er hvor aktørene øver på alle scenene. Her fra en scene hvor de tar opp tematikken omkring Marit Bockelies kunstverk «Hanen» på Gyllenborg.
HJELP: Isak Engen Mortensen har lenge vært aktiv i byens revy-miljø. Han er en av dem som hjelper ungdommene med å sette opp Polarshow. Her er han og instruerer noen av aktørene på scenen.