KROKEN SØR: Det er utbyggingsselskapet Lunheim Utbyggingsselskap som står bak planene om 255 nye boliger fordelt på 12 forskjellige terrasseblokker.

Les mer: Landskapssår kan bli skjult av boligblokker

Planene som kommunestyret skal behandle onsdag, får støtte av kommunens byutviklingsavdeling.

– Steinbruddet fremstår som et sår i landskapet i dag. En realisering av planforslaget vil føre til en estetisk oppgradering av området, skriver kommunaldirektør Øystein Nermo og byutviklingssjef Mette Mohåg i saksfremlegget til kommunestyret.

Kan benyttes av allmennheten

Planer på utbygging av steinbruddet har vært fremmet flere ganger, men det er først nå det foreligger så pass konkrete utbyggingsplaner. Dette er positivt, mener Nermo og Mohåg.

– Steinbruddet vil ikke lenger utgjøre noen risiko for brukere og beboere i området. Reguleringsplanen legger opp til å gjøre et område som i dag er utilgjengelig om til et område som kan benyttes av allmennheten.

Både i nåværende og tidligere planprosesser er det kommet inn en rekke innsigelser fra forskjellige myndigheter og fra naboer.

Les også: Nye sentrumsleiligheter utsettes nok en gang

Flere innsigelser

Innsigelsene har hovedsakelig gått på sikring av steinbruddet, adkomst til området og ulemper i forbindelse med utbyggingsfasen.

I det nåværende planforslaget er det 14 merknader og to innsigelser. Til tross for omfanget har byutviklingsavdelingen valgt å støtte forslaget.

I planene skisseres det hvordan steinbruddet delvis skal fylles igjen med sprengstein og planeres ut – før det bygges fire «traseer» med boliger og en «underetasje» med forretningsbygg.

Utbygger ønsker å bygge lave blokker nederst – og en åtte etasjers høy blokke øverst opp i fjellskråningen.

Les også: Kjøpte sentrumsbygg for nesten 100 mill. (iTromsø Pluss)

Tilpasset til terrenget

I sin plansøknad skriver utbygger:

– Planområdet har en storslått utsikt over Tromsøysund. Utsikten blir bedre, dess lenger opp på tomten en kommer. Derfor plasseres de høyeste byggene i toppen, hvor de heller ikke gir skyggegener for andre bygg.

Byutviklingsavdelingen anbefaler altså at reguleringsplanen godkjennes – og det samme gjør byrådet som har hatt saken til behandling.

SOMMER: Slik ser steinbruddet ut når det ikke er dekket av snø. Foto: Ronald Johansen