Viktoria (23) ble født som gutt – nå vil hun skifte kjønn

Tromsøjenta Viktoria Pettersen (23) har fått lære seg å tåle både blikk og kommentarer etter at hun begynte å leve som kvinne. Hun håper flere kan tenke seg om, og respekterer prosessen hun – og andre transpersoner – går gjennom.

VIL SKIFTE KJØNN: Viktoria Pettersen (23) er født mann, men har levd som kvinne siden starten av 2015. Nå blogger hun om prosessen rundt det å skifte kjønn.   Foto: Tom Benjaminsen / iTromso

– Jeg kan ikke forklare det, men etter hvert havnet det jenteplagg i skapet mitt. Det var ikke bevisst – at jeg liksom skulle «sniktransifisere» meg, men det bare kom. Så fikk jeg til slutt en åpenbaring om at det var det å skifte kjønn som gjensto.

Viktoria Pettersen (23)
pluss

En morgen i slutten av november 2014 våknet Viktoria Pettersen (23) i kollektivet sitt i Oslo. Da sto det plutselig klart for henne: hun ville ikke klare ett år til som gutt. Tross et fint nettverk, fester, jobb og moro i hovedstaden, kjente hun seg både deprimert og ulykkelig.