STORGATA: I fjor ble det kjent at utestedet Artur i Storgata skulle åpne under nytt navn og med nye eiere. I januar fikk utestedet navnet Maskineriet, og fredag kveld åpner de dørene for aller første gang.

– Alt er nytt, det eneste er at bardisken i 1. etasje står på samme plass. Vi har gått for en tøff, rustikk og rocka stil, med betong, kobber og gammelt treverk for å få en industriell stil, forklarer Magnus Utvåg, leder for Nordic Uteliv som eier stedet.

Totalrenovert

Når alt er på plass, blir Maskineriet over tre etasjer, og også bakgården skal få seg et løft. Der skal de etter hvert by på akustiske konserter og lignende arrangementer.

– Det har dukket opp noen problemer med brannsikring, så på grunn av lang leveringstid på branndører får vi ikke åpnet bakgården og 2. etasje før månedsskiftet april/mai. Da skal vi ha en heidundrende åpning. Men allerede fredag kveld åpner vi 1. etasje, og her er det plass til omtrent 40 gjester.

Les også: Circa har hatt vinkveld siden 2003. Først i 2016 setter kommunen foten ned mot begrepet (iTromsø Pluss)

Street food

Utestedet byr også på matservering på dagtid, og skal holde åpne fra klokken 15.00 til skjenkestopp alle dager i uka.

– Vi skal ha fantastiske pølser fra Ingebrigtsen med ordentlig tilbehør og går for så lokal mat som mulig. Vi kjører på med en street food-trend. På drikkefronten har vi det meste, men vi satser mest på øl og whisky, forklarer Utvåg, og legger til at de har investert i en kostbar japansk whisky.

– Vi har faktisk kjøpt en 40 år gammel whisky, som vil koste 2.500 kroner for 4 cl. Vi må vel ta oss råd til en på åpningen, og vi må jo smake den først hvis vi skal kunne anbefale den, sier han og ler.

Les også: Fant flere avvik under skjenkekontroll

Fra Bodø til Tromsø

Maskineriets daglig leder, Dan Even Ormø (30), har tidligere drevet puben Public i Bodø. I januar flyttet han til Tromsø for å starte opp Maskineriet.

– Det har vært veldig mye jobb, så det er herlig å se at ting nå endelig begynner å komme på plass. Jeg gleder meg så utrolig til åpningen på fredag. Da kan jeg endelig gjøre min egentlige jobb og ikke være snekker, sier han og ler.

Les også: Solid brøt forbudet mot alkoholreklame med drinkvideo

Rock og party

Ormø lover en slags videreføring fra det rocka preget til Public.

– I første etasje blir det rock som utgangspunkt, men kanskje litt mer indie enn vi hadde på Public. I andreetasje blir det mer party-preg med DJ, men også her vil nok rock spille inn. Det blir et utested for alle, og vi sikter oss inn mot både studenter og voksne fra 25 år og oppover.

Totalt vil det nye utested ha omtrent 15–20 ansatte, og aldersgrensen blir 20 år.

MASKINERIET: Slik er utestedets nye logo. Foto: Maskineriet