Nylig ble grunnarbeidet for bygging av ny Rema 1000-butikk på Tomasjord igangsatt, etter å ha fått godkjent byggesøknaden hos kommunen. Etter byggestart ble derimot byggetillatelsen opphevet av Fylkesmannen, grunnet mangelfull saksbehandling hos kommunen.

Dermed må entreprenøren nå stanse arbeidet til saken er behandlet på nytt igjen.

Mangelfull saksbehandling

Bakgrunnen for Fylkesmannens vedtak er naboklager på støy og skjermet utsikt, noe både naboene og Fylkesmannen mente ikke var godt nok utredet. Laila Falck, byggesakssjef hos kommunen, sier de tar dette til etterretning.

– Vi har nettopp fått saken i retur og er i dialog med utbygger i forhold til ny rammetillatelse. Det er mulig noen av planene må endres, men dette blir opp til utbygger, sier Falck til iTromsø.

– En formalitet

Hun legger til at grunnarbeidet snart skal kunne fortsette igjen, ettersom dette ikke krever samme tillatelser som byggingen.

– De må sende inn en ny igangsettingstillatelse for grunnarbeidet, men dette er kun en formalitet og vil behandles veldig fort. Målet er at byggeprosessen skal forsinkes minimalt, konstaterer Falck.

– Skal finne en løsning

Regiondirektør i Rema 1000, Ronny Repvik, sier de jobber tett opp mot kommunen for å få prosjektet i gang så fort som mulig.

– Vi registrerer og forholder oss til at saken er sendt tilbake til kommunen. Det er god dialog med alle parter og vi jobber mot gode løsninger, uttaler han til iTromsø.

Parkering på taket

Planene er at butikken skal romme 1.123 kvadratmeter og ha et eget parkeringsanlegg på taket.

De blir dermed nærmeste naboer til den nyoppussede Eurospar, som rommer rundt 2.400 kvadratmeter.

GRUNNARBEID: Det er allerede felt trær og grunnen er begynt å tilgjøres for bygging. Foto: Trond Tomassen