KVALØYSLETTA: Femteklassingene Elias T. Brennvik (11), Sandra Amalie Henninen (11), Kristine Skatter (10) og Hannah Christine Hilmarsen (11) har til sammen solgt flere hundre lodd til inntekt for sykehjemmet.

– Vi har solgt lodd for at sykehjemmet skal få en buss som de eldre kan bruke på sommeren, forteller Elias, som brukte flere timer på et onsdagsrenn på å selge lodd.

– Vi har solgt ganske mange lodd til sammen. De fleste ville kjøpe lodd, men ganske mange hadde bare bankkort hjemme, forteller Kristine.

4.800 lodd

Barna på Selnes skole og Slettaelva skole har til sammen solgt lodd for 23.000 kroner.

– Ungene har vist et helt fantastisk engasjement, og solgt som bare det, sier Lene Thorsteinsen i Kvaløysletta bydelsråd.

Da premiene skulle trekkes på sykehjemmet på fredag, kunne hun stolt meddele at hele 4.800 lodd var solgt, til stor applaus fra beboerne på sykehjemmet.

Astrid Louise Sørensen bor på sykehjemmet og er veldig imponert over innsatsen fra bydelsrådet og skoleelevene.

– Det er et kjempeflott initiativ, og det er veldig fint å se at barna er så flinke til å hjelpe til, sier hun.

Wigdis Olsen, enhetsleder ved sykehjemmet, fryder seg over beløpet som er samlet inn.

– Initiativet fra bydelsrådet er fantastisk, og vi setter enormt pris på det. Vi vet hvilken glede det er i å ha en buss tilgjengelig, så dette er helt fantastisk, sier Olsen.

Leaser

Å kjøpe en buss for i underkant av 40.000 kroner er ikke særlig realistisk, men også det har Theodorsen en løsning på.

– Vi har hatt en veldig fin dialog med Biltrend som vi håper vil bunne ut i en leasingavtale til sommeren, sier hun.

– Å kunne lease en buss i de to sommermånedene er en veldig god løsning for oss, kontra å måtte leie en buss på dagsbasis, sier Olsen.

Sykehjemmet er helt avhengig av innsamlinger for å kunne tilby buss til beboerne.

– Dette er ikke noe vi har midler til selv, så en slik innsamling fra lokalmiljøet betyr mye for oss, sier enhetslederen.