Å leve med autisme:

– Jeg lærer noe nytt av sønnen min hver eneste dag

Kristine Espenes (33) drømmer om en større bevissthet rundt autisme. I stedet må hun ofte forklare hvorfor åtteåringen behøver mer oppfølging enn andre – også til det offentlige hjelpeapparatet.

ØKT OPPMERKSOMHET: Kristine Espenes (33) er mor til en gutt med autisme. Hun mener at man i Norge har en lang vei å gå sammenlignet med andre land med tanke på bevisstgjøring av autisme. - Mange foreldre sliter i møte med barnehage, skole og andre kommunale instanser. Man opplever at barnet ikke blir forstått og ikke tatt på alvor. Det må vi gjøre noe med, sier hun. Foto: Trond Tomassen. 

pluss

Sønnen til Kristine Espenes ser ut som en hvilken som helst åtteåring, han smiler bredt, hopper av glede og skravler ivrig om hvor mye han gleder seg til sommeren. I dag er en god dag, til tross for at de er i byen som er full av fremmede mennesker, høye lyder og nye inntrykk. Det er en av de mest utfordrende situasjonene for mennesker med autisme som er avhengige av forutsigbarhet, rutiner og trygge rammer.