Da kjelleren til Anne Sofie Haugland igjen ble overfylt med kloakk, lovet kommunen å ta regningen. Men de betalte aldri. Derfor trakk Haugland summen – vel 4.200 kroner – fra eiendomsskatten og fikk begjæring om tvangssalg av eiendommen.

Les mer: Kommunen betaler ikke – truer med tvangssalg

Nå har imidlertid kommunen tatt grep og valgt å betale en erstatning på 4.653,13 kroner.

«Det vises til Deres brev hit av 29.08.14 og 12.03.15, den korrespondanse omkring fratrekk på faktura for eiendomsavgiftene De har hatt med Tromsø kommune for øvrig, samt telefonsamtale den 12.04.16. Tromsø kommune, Vann og avløp (TKVA) må først beklage at vi har oversett Deres brev, dette har sin årsak i sviktende rutiner med vikarer her hos oss. Vi utbetaler Dem følgelig kroner 4.653,- i erstatning for eget arbeid/tapt arbeidsfortjeneste/strøm. De må følgelig innbetale det resterende beløpet på faktura for eiendomsavgift, slik De beskriver», skriver kommunen i et brev til Haugland.

– Ikke løst

Anne Sofie Haugland gleder seg over at ett problem nå er over.

– De har dekket regningen og beklaget seg, men det betyr bare det. Jeg tviler på at de har hatt vikarer i et helt år, påpeker hun.

For problemene vil komme tilbake mener Haugland.

– Når det blir stormflo og vanskelige værforhold, vil det komme kloakk i kjelleren igjen. Det ble mye bedre da de la en tilbakeslagsventil inn, men det skal ikke mer enn et sandkorn til, så kommer kloakken tilbake. Det må være helt tett hvis ikke og det er det ikke nå, forklarer hun.

Les også: Bruker bildebevis i bitter kloakkstrid

– Desinfeksjon

Tromsøkvinnen, som selv benytter eiendommen på Strandveien som kontor, har vært ille plaget, kunne hun fortelle til iTromsø for halvannen uke siden.

Etter utbyggingen på Bjerkakerstranda, skjer det at hun får avløpsvann med dritt og møkk inn i underetasjen.

Ifølge Haugland bør man grave opp veien og føre kloakk rett ut i havet for å få bukt med problemene.

– Men det er vel heller ikke lov. Det stoffet de brukte i bæreveggen i fjellene for noen år siden, spiser opp limstoffet i trærne også. Huset kommer ikke til å ramle sammen, men kommer til å fortsette å sive ned og problemene vil vedvare med mindre noe gjøres, sier Haugland.