Direktør i Næringsforeningen i Tromsøregionen, Nils Kristian Sørheim Nilsen, bekrefter at kontrakten med leietakeren er avsluttet.

– Alt var under én leiekontrakt som nå er sagt opp. Lokalene blir ledige, men vi vet ikke når ennå. Leietaker har fått beskjed om å flytte ut, sier Nilsen til iTromsø.

– Hvorfor ble kontrakten sagt opp?

– Det er egentlig en sak du må ta med bedriften selv, men det er slik at vi hadde en konkurs der i fjor vår. Da etablerte leietaker en ny bedrift og fikk fortsette, men oppsigelsen nå er en erkjennelse om at vi ikke kommer til å fortsette dette leieforholdet.

Det var Nordlys som først omtalte stengingen.

Les også: Disse spisestedene i Tromsø har fått smilefjes

Konkurser

Det var i fjor at foretaket Taste Restaurant Drift AS gikk konkurs.

Foretaket driftet restauranten Chilli (stengt i fjor vår) og utestedene Victoria Fun Pub og Fuel.

Daglig leder og eier av både Chilli, Victoria Fun Pub og Roadhouse (nå Fuel), Brian Rundhaug, opprettet da et nytt foretak, Fun Pub AS, som driftet både Victoria Fun Pub og Roadhouse (nå Fuel) videre.

Restauranten Chilli ble stengt etter at foretaket som drev restauranten gikk konkurs i mai 2015.

Les mer: – Han skylder oss vel 400.000 kroner

Vil ikke ha restaurant

I slutten av januar skrev iTromsø at en ny restaurant, Atom, skulle åpne i de gamle lokalene til Chilli. Ifølge Nilsen blir det ikke noe mer av de planene.

– Nei, det blir ikke noe mer av det. Vi får se hva slags interesse det er og hva slags initiativ som kommer for de lokalene.

– Har noen meldt interesse for lokalene allerede?

– Vi har interessenter som er interessert. Men vi er midt i en prosess med å selge 50 prosent av aksjene i Næringslivets hus nå, så vi får vente og se til en ny partner kommer inn før vi bestemmer hva vi gjør med lokalene, sier Nilsen, og legger til at det er tvilsomt om at det blir noe ny restaurant der.

– Det har vært restaurantdrift i de lokalene i mange år, noe som har vært en del av utfordringen for Næringslivets hus. Tidligere konkurser har gjort at næringsforeningen har vært nødt til å tilføre kapital for å holde huset i gang, og det er en del av det større bildet som gjør at vi ønsker en annen virksomhet hit.

Driftsnekt

Sent mandag kveld får iTromsø en kommentar fra Rundhaug.

– Vi har ikke ønsket å uttale oss til media før alle ansatte var informert om nåsituasjonen. Etter å fått driftsnekt fra huseier i Grønnegata 83, har vi måttet stanse all drift i våre lokaler. Hva dette vil medføre for ansatte og kreditorer er ikke foreløpig klart. Pr nå er dette den eneste kommentaren vi ønsker å gi angående dette, skriver han i en tekstmelding.

BEKREFTER: Direktør i Næringsforeningen i Tromsøregionen, Nils Kristian Sørheim Nilsen, bekrefter at kontrakten med leietakeren er avsluttet. Foto: Jahangir Akash Foto: JAHANGIR AKASH