Språket ble nøkkelen til Tromsø for Maher (19)

Forskning viser at det er vanskelig for unge flyktninger å få få seg norske venner. Det er Maher Hawriya (19) uenig i. – At tromsøværinger ikke snakker med fremmede er bare tull. Man må bare få de i gang, sier han og ler.

SØKTE KONTAKT: Maher Hawriya (19) flyktet som 15-åring fra hjemlandet Syria. Da han kom til Tromsø dro han rett til biblioteket for å lære seg norsk. - Språket er nøkkelen til vennskap og trivsel, sier han. 

pluss

I 2012 begynte kampen om Aleppo, Syrias største by. Borgerkrigen raste, regimet drepte tusenvis med tønnebomber, mens opprørere skjøt gassylindre med høyeksplosiver inn i regjeringskontrollerte nabolag. Innen april 2013 var over 10.800 mennesker bekreftet døde og over 4.500 mennesker savnet. Flere hundre tusener hadde flyktet fra byen. Maher Hawriya og familien var blant disse.