Da slo nemlig «Tromsø-cupen» alle deltakerrekorder og måtte flyttes fra Krokenhallen til Tromsøhallen.

– For de yngste deltakerne er denne turneringa høydepunktet i sesongen. Til neste år må vi nok dele turneringa slik at de yngste og eldste klassene spiller hver for seg. Dette er maksimalt av det vi kan klare på ei helg, fortalte turneringsleder Torgrim Nordeidet til Bladet Tromsø utsendte korrespondent i Tromsøhallen, Kjell Gunnar Eriksen.

Flott for Nord-Norge

Amerikaneren Jack Crabtree var i 1982 spillende trener for Tromsø Basketballklubb (TBBK) og ledet guttene sine med stødig hånd på elitenivået. Under «Tromsø cup»-helga i 1982 var han i full sving som dommer og lagleder.

– Det er flott å se den innsatsen og idrettsgleden disse ungdommene viser og det er viktig at de kommer sammen og spiller basketball. På denne måten blir de inspirert til å fortsette og de lærer mye av hverandre. Dette er virkelig flott, både for basketballsporten, Tromsø og Nord-Norge, mente Crabtree.

Talenter

Tromsø Basketballklubb sto bak turneringa som varte i tre dager til ende og var i 1982 den største som hadde blitt arrangert i Norge. Turneringa samlet spillere fra Harstad, Narvik, Fauske, Alta og selvfølgelig Tromsø.

«Lille» Henning som vår journalist ikke fikk med seg etternavnet på, spilte for Mortensnes skolelag og havnet på førsteplass i sin klasse.

– Man ser jo at mange av spillerne er virkelige talenter, og det er tydelig at trenerne gjør en god jobb. Men det viktigste er at noen tar seg av alle disse ungene og gir dem et skikkelig tilbud, understreket Crabtree.

Crabtree i dag

Ifølge Ronny Andersen, som var en av mange unge spillere Crabtree så potensialet i, var han en dyktig trener og en god spiller.

– Men samtidig som han var en seriøs spiller var han også en sosial og festlig person. Han var vel av «work hard, play hard»-typen, sier Andersen til iTromsø.

Engasjementet for basketballen har Crabtree beholdt og gjennom sin frivillige organisasjon «Hoops on the Move» er han opptatt av å inspirere unge spillere i New Jersey til å bli bedre. For Crabtree, som mistet faren i ung alder, har trenerne hans vært som farsfigurer.

– De hjalp meg å utvikle ferdighetene mine og ga meg arbeidsmoral. Jeg ønsker å gjøre det samme for andre, sa Crabtree til PressofAtlanticCity.com i 2011.