Da kjelleren til Anne Sofie Haugland igjen ble overfylt med kloakk, lovet kommunen å ta regningen. Men de betalte aldri. Derfor trakk Haugland summen – vel 4.200 kroner – fra eiendomsskatten og fikk med det begjæring om tvangssalg av eiendommen.

18. april tok kommunen grep og valgte å betale en erstatning på 4.653,13 kroner.

Beløpet har hun imidlertid ikke sett snurten til og nå har hun fått ny purring på begjæringen om tvangssalg av eiendommen.

– Det er samme purring og samme beløp som tidligere. Jeg har ennå ikke fått pengene og har ikke tenkt å betale før jeg får pengene de har lovet, sier Anne Sofie Haugland til iTromsø.

Ingen motregning

Ifølge Haugland har hun blitt ringt opp fra kommunen og de har forklart at de ikke kan gjøre om regningen.

– Før de har betalt meg, får de heller ikke penger av meg. Jeg har ingen problem med å betale, hvis de først betaler meg. Jeg hadde ikke fått pengene før helga i hvert fall, sier Haugland, som er oppgitt over situasjonen.

– Jeg orker ikke snakke mer med kommunen. Det tar altfor mye tid og hele situasjonen går meg virkelig på nervene. Kommunen skal legge til rette for befolkningen, men de er kun opptatt av å få penger i kommunekassa og er mye mer opptatt av å krangle med enn å hjelpe innbyggerne sine, sier Haugland.

Har betalt

Leder for Vann og avløp, Geir Helø, sier de nå har utbetalt pengene.

– Hun har nok rett i at vi skal betale, men så har hun trukket beløpet fra eiendomsskatten og da har alle ballen med alle regnskapsprogrammene i kommunen begynt å rulle. Saken er overlevert til eiendom, men for å hindre tvangssalg av huset har vi utbetalt de få kronene til henne. Jeg skrev under på fredag, så da skal pengene være på vei. Brevet ble sendt på mandag, og da skal det gå automatikk i det, sier Geir Helø.

Han mener at de i samsvar med Haugland må se på mer varige løsninger.

– Hun har en veldig lav og dyp kjeller, så vi må gå i dialog med henne for å finne en varig løsning for huset og hindre tilbakeslagene fra vannstanden, sier Helø.