TINGHUSET: Walnum, som eide 3,5 prosent av selskapet, gikk etter generalforsamlingen hardt ut mot styret og leder Martin Hansen. Under skiftesamlingen onsdag formiddag møtte tromsdalingen som eneste kreditor. Da dommer Bjørn André Holmen åpnet for kommentarer, var Walnum rask med å si sitt.

LES OGSÅ: Tunnelselskap er slått konkurs (for abonnenter)

Konkurskarantene

Underveis hadde bobestyrer, advokat Ingar Nordmo Olsen, konstatert at det ikke var grunnlag for å ilegge konkurskarantene for noen i styret.

isfront: Forholdet mellom Terje Walnum og Svein-Hugo Larssen var ikke hjertelig i retten. Førstnevnte karakteriserte styrets handling som dårlig og latterlig.

Det var Terje Walnum ikke enig i, noe han begrunnet slik:

– Ved konkursåpningen var gjelden på 1,5 millioner kroner. I årenes løp har den vært langt høyere. Da har ingen kommentert eller foretatt seg noe som helst. Derfor mener jeg at Hansen gjorde noe som bør få konsekvenser for ham.

Ikke straffbart

Dommer Holmen påpekte i den forbindelse bobestyrerens konklusjon om at det forut for konkursen ikke forelå straffbare forhold og dermed ikke var noe grunnlag for karantene.

– Ok, kom det kort fra Walnum, som samtidig konstaterte at dårlige og latterlige vurderinger ikke kommer inn under bestemmelsene i straffeloven.

LES OGSÅ: Starter nytt tunnelselskap

Her påpekte styremedlem Svein-Hugo Larssen at styret var lovlig valgt og hadde innhentet samtykke fra største aksjonær før oppbud ble begjært.

Null verdier

Bobestyrer trakk fram at det var null verdier i Polarporten AS ved konkursåpningen.

– Jeg fant 2,58 kroner på en bankkonto. I tillegg har jeg solgt løsøre i boet – en konsekvensanalyse, nettsiden og tre aksjer i Ullsfjordforbindelsen AS – for 13.000 kroner. Her var Terje Walnum kjøper, opplyste Nordmo Olsen.

En gjeldspost

Han viste for øvrig til regnskapet som viste en gjeldspost – de nevnte 1,5 millionene som Walnum hadde meldt inn.

Her presiserte bobestyrer at det ikke er midler til å dekke kravet.

Nevnte Walnum la til at han forsøkte å gjennomføre gjeldsforhandling med styret. I stedet valgte gruppen å gå til skifteretten.

Eks-aksjonæren mente at konkursen fikk størst konsekvenser for ham, men også for aksjonærene generelt. Til sammen tapte gruppen 6-7 millioner kroner på avgjørelsen.

Foto: Ronald Johansen / iTromsø