I Skippergata har Aleksander Johnsen i Bydrift allerede satt i gang arbeidet med årets asfaltering.

– Mellom Elvegata og Hansjordnesbukta skal kummene senkes, veien skal freses og så skal det asfalteres på nytt, forteller han.

Det er en av totalt 16 strekninger som skal asfalteres i sommer.

– Overordnet er det satt av 32 millioner kroner til asfaltering i år. En del av disse pengene inngår også i andre prosjekter, for eksempel går ti millioner kroner til forlengelsen av gågata, sier byutviklingsbyråd Ragni Løkholm Ramberg.

Buffer

Men ikke alle millionene skal brukes opp med en gang.

– Vi må sette av penger til en buffer, slik at vi har noe i bakhånd dersom det må gjøres akuttiltak i løpet av sommeren. Hvis det ikke skjer har vi nok av prosjekter som står i kø, så det er ingen fare for at pengene ikke brukes opp, sier Ramberg.

Byråden legger ikke skjul på at hun gjerne skulle sett flere tiltak på lista.

– De veiene som er valgt ut har akutt behov for en oppgradering, alternativet hadde vært å anlegge grusvei. Når det er sagt skulle vi gjerne ha gjort mer, men det har vi rett og slett ikke økonomi til, sier hun.

Prioritert

Ramberg understreker at alle prioriteringene er faglig vurdert, og at avdelingen samkjører asfalteringen med andre avdelinger.

– Vi jobber tett med blant annet Vann og avløp, og hiver oss på i de tiltakene de skal utføre, sier Ramberg.

Totalt skal kommunen asfaltere åtte kilometer i sommer, men Ramberg understreker at det er mye som må gjøres i forbindelse med nyasfaltering.

– Fresing av gammel asfalt, utskifting av bærelag, utskifting av stikkveier, etablering av overvannsgrøfter og utskifting av overvannssluker er noe av det.

I tillegg skal flere områder i kommunen få nytt gatelysanlegg, og flere nye autovern skal på plass.

– Det er mange flere ting vi gjerne skulle gjort, men vi må forholde oss til den økonomiske virkeligheten. Per nå er den krevende for kommunen, sier hun.