BRANNSTASJONEN: Mandag ble en spesiell dag på jobben for de ansatte ved Tromsø brann og redning. Det som etter alle solemerker så ut til bli en dag tilbrakt i HMS-møter med Tromsø kommune, ble noe helt annet. På møterommet ventet nemlig Hanne Sofie Roaldsen og Hanne Therese Ridderseth, begge tillitsvalgte i Gjensidigestiftelsen. Og de hadde med seg litt av en gave. En helt ny brannbil.

– Brannvesenet i Tromsø er blant de utvalgte når vi i Gjensidigestiftelsen gir bort 37 nye brannbiler til en samlet verdi av 190 millioner kroner, forteller Roaldsen.

HAKESLEPP: Brann- og redningssjef Øystein Solstad og HMS-ingeniør Tor Egil Sommer fikk hakeslepp da de kom inn på møterommet hvor de trodde det skulle holdes HMS-møter. Der ventet isteden Hanne Sofie Roaldsen og Hanne Therese Ridderseth fra Gjensidigestiftelsen. Foto: Lars Johnsen

Ønskedrøm

Da brann- og redningssjef Øystein Solstad kom inn og så hva som ventet han, visste han ikke helt hva han skulle si.

– Dette er noe vi har ønsket oss lenge. Vi har et stort behov for en liten og fremkommelig slukkebil, sier han etter at han får samlet seg litt.

Bilen brannvesenet i Tromsø har fått, er nemlig en toppmoderne fremskutt enhet.

– Det er altså en liten og rask bil som kommer seg fram der våre større kjøretøyer raskt får problemer, som E8 Lavangsdalen, der midtdelerne fører til problemer om vinteren, og i tunnelene og parkeringsanleggene i byen, forklarer Solstad.

– Dette er uvurderlig for oss. Vi har på nåværende tidspunkt ingen slike biler, tilføyer varabrannsjef Kaj Christiansen.

GLEDELIG OVERRASKELSE: Tillitsvalgte i Gjensidigestiftelsen, Hanne Sofie Roaldsen og Hanne Therese Ridderseth, overrekker gaven til brannsjef Øystein Solstad og HMS-ingeniør Tor Egil Sommer. Foto: Lars Johnsen

«Det store brannløftet»

Gaven er en del av Gjensidige Forsikrings 200-årsjubileum. Gjensidigestiftelsen, som er selskapets største eier, har i anledning jubileet gitt 350 millioner kroner til ytterligere profesjonalisering av det norske brannvesenet. Prosjektet har fått navnet «Det store brannløftet».

– Det har vært utfordrende å avgjøre hvilke brannvesen som skulle få nye biler. Vi fikk inn svært mange kvalifiserte søknader, men prioriterte de stedene hvor effekten av et nytt kjøretøy blir aller størst, sier Hanne Therese Ridderseth i Gjensidigestiftelsen.

Mennene bak søknaden som sikret Tromsø en av bilene, er HMS-ingeniør Tor Egil Sommer og verksmester Arnt Are Johansen. Til stede på overrekkingen var kun førstnevnte, da Johansen faktisk måtte i et HMS-møte.

– Det er utrolig gledelig at vi i Tromsø blir prioritert. Det viser at de ser oss òg, sier han, og fortsetter:

– Dette betyr mye for stasjonen og arbeidet vi gjør. Det er ikke bare langs E8 og i parkeringsanleggene vi har problemer. Bilen vil også ha en større sjanse for å nå fram dersom det oppstår køproblematikk på øya, sånn som da all trafikk over brua ble stoppet da en bil fikk motorstans og tunnelen var stengt, forteller Sommer.

Bilen vil være ferdigstilt om et par måneder og skal tas i bruk allerede til høsten.