Etter et nesten 30 år langt samarbeid med Bertel O. Steen, fikk Antonsen oppsigelsen på bordet for to måneder siden. Importøren var ikke fornøyd med salget og utviklingen i Tromsø og svarte med å kutte ut Peugeot på Skattøra.

Seigpining

– I utgangspunktet er vi bundet av kontrakten i to år. Men slik situasjonen er nå, ser jeg ingen vits i å fortsette samarbeidet. Det blir som en seigpining å regne. Derfor har jeg bedt ledelsen i Bertel O. Steen om å få avslutte senest 1. oktober, sier Antonsen.

Det er snart to uker siden han sendte henvendelsen sørover, men så langt har responsen vært dårlig.

Vanlig prosedyre

– Å ikke svare, er en normal prosedyre når det gjelder importøren. Derfor vil jeg purre på saken for å få en rask avklaring.

Oddvar Antonsen understreker at han ikke ser noen vits i å fortsette salget av Peugeot.

– Da iTromsø gikk ut med nyheten i mars, stoppet salget av personbiler opp. Varebiler selger vi fortsatt, men også her merker vi en viss nøling i markedet.

Blir i huset

Ifølge Antonsen har Peugeot-kundene sagt at de ikke forlater Teknisk Bureau selv om de mister det franske bilmerket.

– De fleste vil fortsette kundeforholdet og sier at de vil velge et annet merke – Kia eller Mercedes.

«Byråeieren» har ikke hørt noe om hvem som skal overta salget lokalt:

Ser ikke butikk i Peugot

– Jeg har snakket med flere av mine konkurrenter som så langt ikke ser butikk i Peugeot. Det skyldes ikke minst at merket er noe akterutseilt i forhold til konkurrentene hva angår alternative driftsløsninger og ikke minst firehjulsdrift. Det er i skuddet lokalt og er en av årsakene til et labert salg.

Fortsatt verksted

– Oppsigelsen av salget påvirker ikke verksteddelen som skal fortsette, sier Oddvar Antonsen som fortsatt mener at reaksjonen fra Oslo både er urimelig og urettferdig.

iTromsø har kontaktet Peugeot-direktør Torbjørn Myrhaug for en kommentar. Han sier følgende om situasjonen:

– I utgangspunktet har Teknisk Bureau en frist på to år før avtalen går ut. Men dersom selskapet vil ut på et tidligere tidspunkt, er vi villige til å diskutere det.