SJØTUN: – Det har vært vel, anvendte penger, er den kontante meldingen fra matfaren.

Ingebrigtsen har hatt Niko siden 2009. Han kom i huset bare to måneder gammel. Siden har de fulgt hverandre i tykt og tynt.

Familieråd

Før jul var familien på Sjøtun i samme situasjon. Da slet Niko korsbåndet for første gang. Etter behandlingen, lød regningen på 40.000 kroner.

– Selv om det er snakk om en god del penger, endte familierådet med en enstemmig avgjørelse. Niko er og blir en del av familien og skal behandles deretter, sier Ingebrigtsen.

Han skjønte at et nytt korsbånd hadde røket da hunden nylig begynte å halte og kun gikk på tre bein.

Ikke forsikret

Etter den første skaden, ville tromsømannen forsikre sin firbeinte venn.

– Det lot seg ikke gjøre fordi Niko ikke hadde vært helt frisk det siste året. Og for å være ærlig: Jeg tenkte aldri på at han burde vært forsikret da han kom i huset. Men jeg vil anbefale andre som enten skal få eller har hund om å oppsøke forsikringsselskapet sitt. Man vet aldri når hunden trenger hjelp.

Ligge i ro

Etter operasjonen hos veterinær, skal Niko holde seg i ro i seks uker.

– Det blir knapt nok tisserunder på ham fremover. Men det er tross alt bedre nå enn før jul. Da var det is over alt og faren for å miste fotfestet var overhengende. Nå har Niko tross alt fast grunn under beina.

– Han har alltid vært en aktiv hund og har høyst sannsynlig pådratt seg skaden under lek. Det morsomste han vet, er å springe etter pinner og baller.

Sover på sofaen

Tore Ingebrigtsen sier at han – for å ha full kontroll på hva hunden foretar seg – sover på sofaen. Det fordi han skal passe på at Niko ikke biter på stingene og såret etter inngrepet.

– Slik blir det i en drøy uke til. Jeg får ikke verdens beste søvn, men må man, så må man. Niko er viktig og må passes, sier matfaren.