Et fullsatt Prelaten møtte forfatteren da hun entret lokalet på sin egen lanseringsfest. Med seg på scenen hadde hun sin gode venninne Merethe Arvidsdatter, som har vært der for Kjelstrup gjennom hele bokprosessen.

– Redd for å bli stum

Det var 23. januar 2009 at søsteren hennes, Kristin, ble skutt og drept av sin ekskjæreste på Slettaelva. Syv år senere har Ingrid Kjelstrup gitt ut bok om den tragiske hendelsen.

– Det er veldig rart å sitte her nå. Jeg blir nesten redd for å bli stum, meddelte forfatteren.

LES OGSÅ: Syv år etter drapet gir søsteren ut bok (for abonnenter)

Fra scenen, med hjelp fra venninnen Merethe, delte Kjelstrup sin historie, sin sorg og sitt savn etter en søster som mangler i livet hennes.

– Jeg var livredd for at Kristin skulle bli glemt. Med denne boka har jeg gjort Kristin udødelig, sier Kjelstrup.

Har støttet hverandre

Og det er mange som står på takkelisten til Kjelstrup, deriblant kvinnen som sto sammen med henne på scenen. De ble kjent i 2003 da de var kollegaer, og har siden den gang vært nære venner. Arvidsdatter var blant annet den personen som fikk se det første utkast av manuset til boken.

– Vi har støttet hverandre i tykt og tynt. Når vi virkelig har trengt hverandre, har vi vært der for hverandre, forklarer Kjelstrup.

LES OGSÅ: – Ble med en gang interessert i boka (for abonnenter)

Dermed var det forbilledlig at det var hun som fikk være med Kjelstrup på scenen på lanseringsfesten.

– Forlaget kunne ikke komme hit i kveld, så Ingrid var ganske fortvilet. Hun nevnte flere navn som kanskje kunne ta på seg oppgaven, men jeg foreslo meg selv. Det kunne ikke være noen andre, sier Arvidsdatter.