SENTRUM: Fredag har forestillingen «Ringside» premiere på Rådstua teaterhus. Der forteller miljøterapeut, forfatter og amatørbokser Therese Bakkevoll (40) sin historie om boksing og utfordringer i livet.

– Det er en personlig historie om min vei fra å være kløne til å ha mitt eget uttrykk i form av boksing. Det er en fortelling med mye humor og selvironi, men som også tar opp alvorlige temaer, forteller Bakkevoll.

Fant råskapen

Helt siden hun var barn har hun opplevd å være overvektig og ukomfortabel med egen kropp. Fysisk aktivitet og idrett var fremmedord for henne, og hun så på seg selv som en stor kløne. Vendepunktet kom i en alder av 35, da hun ved en tilfeldighet plukket opp boksehanskene og begynte å slå på en sekk.

– Jeg har vært overvektig hele mitt liv og har aldri følt at jeg har fått til noe av fysisk aktivitet. Da jeg tilfeldigvis kom over boksing for fem år siden følte jeg med én gang at jeg fikk uttrykk for noe. Jeg fikk kjent litt på råskapen i meg, noe som var svært befriende, forteller Bakkevoll, som til daglig jobber som miljøterapeut på Åsgård.

Tok av 20 kilo

I årene som fulgte har interessen bare økt, samtidig som Bakkevolls fysiske form har bedret seg.

– Jeg har tatt av meg 20 kilo, er i mye bedre form og føler endelig at jeg behersker min egen kropp. Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke oppdaget boksingen tidligere i livet, sier Bakkevoll.

Nå er miljøterapeuten og amatørbokseren klar til å fortelle sin historie på scenen i form av forestillingen «Ringside».

– I utgangspunktet har jeg bakgrunn fra litteraturen, og dette stykket var også skrevet som en tekst. Etter hvert fant jeg derimot ut at dette passet seg bedre på en scene, noe jeg fikk testet ut i vinter på RadArt. Der møtte jeg regikonsulent Nanna Berntsen, som har vært med på å forme prosjektet siden da, forteller Bakkevoll og legger til:

– Uten henne ville jeg ikke klart å gjennomføre dette.

Humor og alvor

Berntsen, som har regi på stykket, sier det var Bakkevolls råskap som solgte prosjektet til henne.

– Hun bød på seg selv og viste en råskap jeg ble fascinert av. Jeg falt også veldig for teksten hennes, som hadde et stort spenn av humor og alvor. Siden vi møttes i vinter har vi gjort forestillingen til en mer levende historie, med mindre tekst. Det har vært svært gøy å få forme denne forestillingen sammen med Therese, konstaterer Berntsen.

Foto: Ronald Johansen / iTromsø