Fløyas spiss var ventet å bøtte inn mål for seriefavoritten Fløya, men det har ikke gått Tians vei hittil denne sesongen.

Det har buttet imot, og Fløyas nummer ti har sett meget frustrert ut mens han har brent mulighet etter mulighet.

12 timer målløs

I serien har han spilt 405 minutter uten å score mål. Det tilsvarer 6 timer og tre kvarter uten nettkjenning. På toppen av dette ble det null mål mot Bodø/Glimt, Ishavsbyen og Lokomotiv Tromsø i cupen. Mot sistnevnte brente han i tillegg et straffespark.

Men mot Skarp stoppet måltørken – og vel så det. Tian ble Fløyas store helt med tre scoringer. Den siste var 4-3-scoringen som ble satt inn på overtid.

SE OGSÅ: Blinkskuddene fra kampen (for abonnenter)

Da han reduserte til 1–2 minuttet før pause hadde han spilt vanvittige 719 minutter uten å score. Det er ett minutt unna 12 timer der Tian har gått målløs av banen for Nord-Norges antatt beste 3.-divisjonslag.

– Det var bra. Det var godt å se ballen gå inn der. Det har gått litt til hodet på meg, innrømmer han til iTromsø etter kampen.

For det ble til slutt hat trick på Fløyas nummer ti.

Han satte inn utligningene til 3–3 fem minutter før slutt før han sendte hjemmepublikummet til himmels med straffescoring to minutter på overtid.

Dermed var selvtilliten tilbake.

Tre i treverket

– Når du treffer stang og tverrligger hele tiden kjenner du litt på det. Det har skjedd i hver kamp i det siste, sier «Tian».

– Jeg har ikke slitt med nattesøvnen, men det har gått litt i hodet mitt – særlig før hver kamp, innrømmer spissen.

Det hele toppet seg med tre treff i treverket.

– Da var jeg veldig langt nede. Det har vært så utrolig mye rart, så det var godt å få tre i dag, sier Fløya-spissen, som har ventet lenge på den berømte ketchupeffekten.

– Vi har ventet på det. Det har vært en uttelling denne sesongstarten som har vært under enhver kritikk. Han har brent et uhorvelig antall sjanser, så det er godt at det løsner litt, sier Fløya-trener Tore Rismo.

– Orgasmisk

Han er dog opptatt av ikke å svartmale fullstendig.

– Spillemessig har det vært på pari, og det må tas med at han ofte er nest sist eller tredje sist på ballen når vi scorer, sier Rismo.

Morten Mathisen velger å beskrive måltørken på en litt annen måte.

– Det er orgasmisk deilig. Jeg var glad jeg ikke var på banen da det skjedde, og at jeg heller sto litt i skjul, forteller Mathisen og ler.

JAAAAAAA: Tian har nettopp satt inn 4-3 på overtid, og gratuleres av lagkameratene. Foto: Jørund Wessel Carlsen