Sentrum: Han gjør det helt klart at partiet er mot innføring av bompenger i Tromsø, og mener det spesielt vil gå ut over barnefamilier.

Andre løsninger

– Det vil særlig ramme barnefamilier hardt. De skal levere barn til barnehage, skole og fritidsaktiviteter, det betyr bompassering flere ganger i løpet av dagen. Dette er et bompengesjokk for barnefamilier, tordner Jørgensen.

– Men hva er alternativet dersom Tromsø skal få løst sine samferdselsutfordringer?

– Byrådet kan ikke bare vedta høyere skatter og avgifter som svaret på alle problemer. Andre løsninger må vurderes, som forlenging av drivstoffavgiften. Det er et stort paradoks at byrådet vil ha bompenger samtidig som de legger til rette for mindre bilbruk i Skippergata og generelt vil ha mindre bilbruk. Hvordan skal de få inn avgiftspenger dersom det blir mindre bilbruk? Det henger ikke på greip.

Vurdere sin stilling

Jørgensen mener byrådets avgiftspolitikk vil føre til uante konsekvenser for Tromsø på sikt.

– De ødelegger byen vår, og det rammer særlig barnefamiliene.

– Andre byer har jo bompenger, hvorfor skal ikke Tromsø ha det?

– Se på Bergen, der kan folk som har mulighet slippe å betale høyere pris vente til prisene endres, før de kjører. De med muligheter og fleksible arbeidsgivere vil alltid tilpasse seg.

Jørgensen er spesielt lite glad for utspillene til byråd for byutvikling, Ragni Løkholm Ramberg (Ap).

– Hun bør vurdere sin stilling, eller endre tittelen til «byavviklingsbyråd».

«Får være grenser»

Partikollega Anni Skogman er heller ikke nådig i sin kritikk av byrådets avgiftspolitikk, selv om hun ikke er direkte overrasket.

– Jeg er ikke overrasket, men særdeles skuffet. Jeg er enig i at brukere betaler, men det får være grenser. Stakkars folk og næringsliv, sier jeg bare. Dette er for defensivt og tilbakelent holdning fra byrådet. De skal vel ringe inn hele byen, uten å tenke på verken barnefamilier eller næringsliv, sier Skogman.

Skogman mener drivstoffavgiften bør videreføres og at veiprosjektene kan bygges gradvis ut, og ikke alt på en gang.

– Det er et gammelt ordtak som sier «Vi får de politikerne vi fortjener», sier hun.