KALDSLETT: Regionsjef Stig Tore Johnsen i Peab/Bjørn Bygg sier at arbeidet med den rundt en kilometer lange vei-, gang- og sykkeltraseen, starter om få dager. Der skal det også legges vann og avløp samt fiber og høyspent. Mot E8 skal det bygges støyvoll. Selve boligbyggingen er i gang i september.

En del av pakken

– Dette arbeidet er en del av reguleringsplanen og skal foregå i tett samarbeid med kommunen. Blant annet skal det offentlige besørge økt dimensjonering på rør slik at systemet tilpasses fremtidig utbygging i området.

Johnsen og salgsansvarlig Øystein Balteskard tror de nye boligene – 72 enheter i 52 bygg – blir etterspurt:

– Vi ser at lignende prosjekt på Kaldslett, Kroken og Hamna har fått stor interesse. Det er tydelig at landlige omgivelsene er noe mange ønsker.

Prisgunstige

I tillegg mener duoen at prisene – rundt 35.000 kroner kvadratmeteren – spiller inn.

– Selv om vi satser på eneboliger opp mot 200 kvadratmeter, blir det også plass til noen 2- og 3-roms leiligheter. Det åpner for både ung og litt eldre bosetting, sier Balteskard.

Området Peab/Bjørn Bygg har sikret seg, er på 15 mål. Utbyggingen skjer gjennom selskapet Kaldslettneset AS hvor også Bernt Endrerud og Care Holding AS er medeier.

Kjøper mer

Ifølge Stig Tore Johnsen har kompanjongene også en opsjonsavtale om ytterligere 12 mål noen hundre meter nord mot Arntjordet. Her skal det etter hvert komme rundt 50 boliger i omtrent samme stil.

– I prosessen har vi hatt et stort fokus på å etablere et boligområde på barns premisser. I det inngår selvsagt lekeplasser som er nyskapende og som ligger sentralt i området.

1 million per mål

Peab-sjefen sier at den første eiendommen ble kjøpt for rundt 1 million kroner per mål. Han vil imidlertid ikke opplyse hva prisen blir på neste prosjekt.

– Men uansett: Legger vi inn kostnadene til infrastruktur og prisen på neste eiendomskjøp, blir også tomteprisene respektable.