I formiddag ble første skiftesamling avholdt. Bobestyrer, advokat Ingar Nordmo Olsen, la fram krav på drøye to millioner kroner – i hovedsak fra Rema.

– Ikke noe spesielt

Den samme Olsen gjorde retten oppmerksom på at han ennå ikke har gått i dybden. Blant annet er ikke 2015-regnskapet gjennomgått. Ifølge bobestyrer er tallene ikke revidert og heller ikke innsendt Regnskapsregisteret.

– Så langt har jeg ikke avdekket noe spesielt. Men det videre arbeidet vil gi svar på om det er noe å sette fingeren på – blant annet om det har forekommet noe straffbart, sier Ingar Nordmo Olsen.

Politianmeldt

På den andre siden var hans kollega som representerer Rema, advokat Knut Sverre Andreassen, langt klarere.

– Vi har etter overtakelsen funnet forhold som vi har oversendt politiet lokalt. På grunn av etterforskningen, vil jeg ikke si noe om hva dette omfatter, sier Andreassen.

Etter skiftesamlingen gikk partene i samtale hvor Olsen blant annet fikk innsyn i hva politianmeldelsen omhandler. Dette er noe bobestyreren tar med seg i det videre arbeidet som skal være ferdigstilt innen tre måneder.

Overtok butikken

Ifølge innberetningen inngikk franchisetaker Pål Sletten og hans selskap, Pål Håkon Sletten AS, en avtale med Rema-systemet om at sistnevnte skulle overta driften i Lanes-senteret. Det medførte at Rema også tok hånd om varelageret og de ansatte. Boet vil sånn sett verken få tilført verdiene eller lønnskrav fra staben.

Likevel er Rema Distribusjon AS hovedkreditor med et krav på 1,865 millioner kroner. Ifølge advokat Andreassen er summen noe høyere enn først innmeldt. Det skyldes at ting er avdekket underveis.

Andre kreditorer

I tillegg har Rema Franchise AS kommet med et krav på vel 29.000 kroner. Sparebanken Nord-Norge og Pedersens Bakeri AS er også på banen med henholdsvis 74.000 og 15.500 kroner. De øvrige kravene er av mindre karakter.

Av regnskapene til Pål Håkon Sletten AS for 2014, kommer det fram at året endte med et resultat før skatt på minus 464.000 kroner. Det gjorde at aksjekapitalen på 500.000 kroner ble redusert tilsvarende.

Aksjonærlån

Pål Sletten sier at han er kjent med politianmeldelsen som har tror gjelder ulovlige aksjonærlån.

– Til det kan jeg si at saken egentlig er lønn til meg som er omgjort til lån.

På telefon sier eks-eieren at han er avventende til den videre prosessen og hva som eventuelt kommer fram.

Ifølge 14-regnskapet, hevet Sletten 110.000 kroner i lønn etter oppstarten samme år.

Politianmeldt: Eks-eier Pål Sletten er politianmeldt av Rema etter at sistnevnte overtok butikkdriften.