– Det er i utgangspunktet ikke noe nytt i saken. Vi har gjort en rekke undersøkelser for å prøve å lokalisere mannen. Men per nå har vi ingen konkrete spor å gå etter med tanke på hvor han kan befinne seg, sier politioverbetjent og leder for kriminalvakta i Troms politidistrikt, Jarle Johnsen, til iTromsø.

Fikk reise alene

Tromsø-mannen i 40-årene forsvant under transport fra soningsstedet Vadsø til Bergen fengsel den 22. april. Kriminalomsorgen lot mannen reise med fly uten ledsager fra Lakselv da han skulle forflyttes. Den overgrepsdømte var med flyet til Oslo, men forsvant der og har vært på frifot siden.

Mannen ble i november i fjor dømt til åtte års fengsel av Nord-Troms tingrett for grove overgrep mot sin egen datter og en annen ung jente.

Mannen er også dømt til å betale 350.000 kroner i oppreisning til datteren og 150.000 kroner til den andre fornærmede.

Satt av ressurser

Jarle Johnsen forteller at politiet per nå har lite å gå etter i jakten på rømlingen.

– Hvilke ressurser har dere satt inn i arbeidet med å finne mannen?

– Saken er under etterforskning av politiet her i Tromsø og det er satt av ressurser med flere etterforskere i saken. Han er etterlyst, og vi vurderer daglig hva vi skal gjøre og hvilke undersøkelser som skal gjennomføres i etterforskningen, sier lederen for kriminalvakta.

Lite å gå etter

Politioverbetjenten bekrefter at det er gjort undersøkelser i området hvor mannen har vært bosatt i Tromsø, men kan ikke gå inn på hvilke andre undersøkelser som er gjort av politiet eller hva som nå gjøres videre i etterforskningen.

– Det kan jeg ikke kommentere nå. Vi jobber med saken og har kontakt med flere andre politidistrikt.

– Mistenker dere at mannen har rømt til utlandet, eller tror dere han fremdeles oppholder seg i Norge?

– I utgangspunktet holder vi det helt åpent. Det er ikke så mye å si om saken så langt ettersom vi ikke har så mye å gå etter, sier Johnsen.