I morgen åpner byens ferskeste utested, og det er bokstavelig talt ut. Midt i Mack-gården har nemlig Arthur Mack ryddet plass til mellom 50 og 100 sitteplasser og satt i stand en egen bar i lokalene som tidligere huset Tromsø Tatoo Shop, vis-à-vis trappa ned til Prelaten.

Prelaten har aldri vært noe stort sted på sommeren, da det ligger nede i en kjeller, så vi bestemte oss rett og slett for å flytte opp, forteller Mack.

Nordlys omtalte åpningen først.

Tak og varme

SPENT Arthur og Tone Mack gleder seg til å høre hva tromsøværingene synes om den nye uteserveringen. Foto: Kent-Einar Myreng

Ifølge Mack stenger Prelatens kjellerlokaler etter siste helga i juni og åpner ikke før 11. august.

De ansatte, som er studenter, hadde ikke lyst på så lang sommerferie. De vil jo tjene penger, og da måtte vi finne på noe lurt, sier han og ler.

– Dere åpner altså i morgen. I dag var det Balsfjord-vind med snø i kastene, du er ikke redd for at gjestene skal fryse?

Nei, her har man mulighet til å sitte under tak og vi har montert opp – la meg se, to, fire, seks, åtte - åtte varmelamper. Her har vi både tak og varme, svarer Mack og ler.

Bensinstasjonstema

HJELP Morten Rudi Johansen og Frank Cock hjelper til med å gjøre den nye baren serveringsklar. Foto: Privat

Mack forteller at baren og utearealet har fått et bensinstasjonstema.

Det blir utrolig kult. Etter at Shell la ned ved Mack-kvartalet er det ingen bensinstasjoner i sentrum. Det tenkte vi å gjøre noe med, forteller Mack, og legger til:

Den skal hete Full tank.

Interiøret har han handlet som lagervare.

Det er ikke tull engang. Vi har til og med fått tak i en knipsekasse som skal henge på veggen, forteller han, og fortsetter:

Vi har også fått mange tøffe elementer og kule effekter av Stein Johnsen AS.