SOMMERLYST: Domkirkens menighetspleies barnehage i Sommerlystvegen 26 fikk ikke kjøpe utearealet som ble etablert delvis på kommunal grunn på begynnelsen av 1970-tallet.

– Vi har landet på en løsning med en leiekontrakt på utearealet, ettersom dette er avsatt til grøntområde og var ment brukt til lysløypetrasé, skriver utbyggingstjenesten i kommunen.

Lang leie

På grunn av dette ønsker ikke kommunen å selge arealet, men gir en leieavtale på 40 (!) år.

– Vi har imidlertid ikke noe imot at barnehagedriften videreføres på arealet, og vi tilbyr derfor barnehagen en leiekontrakt med 40 års varighet. Når det gjelder justering av eiendomsgrenser for å få hele bygget på egen grunn, har vi trukket grensen mellom det som er regulert til friområde og det som er regulert til offentlig formål, herunder veiformål, skriver kommunen.

Kan ikke sies opp

Deler av bygget samt en større del av uteområdet ligger på kommunal grunn. Arealet på 746 kvadratmeter leies bort vederlagsfritt for en periode på 40 år.

– Leiearealet kan kun benyttes til uteareal for barnehagen. Dersom barnehagedriften opphører, faller leieavtalen bort, står det i skrivet fra kommunen.

Partene har gjensidig oppsigelsesfrist på to år, og avtalen kan ikke sies opp fra kommunens side så lenge arealet benyttes som uteareal til barnehagen.