Strandveien: – Jeg startet der for ti år siden. Selv om jeg fortsatt har troen på at sentrum vil bli mer attraktivt, har jeg bestemt meg for heller å satse utenfor sentrum. Jeg mener det er flere muligheter og et større spillerom for utvikling der når man kan bygge opp noe fra grunnen av, forklarer eiendomsutvikler og daglig leder i Berg Eiendomsutvikling AS, Pål Berg.

Vil skape helhet

Han er inntil videre medeier i Gjensidigegården, Fredrik Langes gate 12 og Exolo-bygget i Vestregata. Bortsett fra sentrumseiendommene han er i ferd med å selge seg ut av, er mye av eiendommene Berg eier konsentrert langs Strandveien på Sør-Tromsøya.

– Vi ønsker å komme i mål med de eiendommene vi har langs Strandkanten, næringsbygget i Strandveien 106 som huser Rema 1000 og videre sørover. Vi ønsker å skape en helhet her som både inkluderer bolig- og næringseiendom, påpeker eiendomsutvikleren.

Storstilt utbygging

Han eier også Kvaløyveien 156 som i disse dager bygges om til et nytt kontor- og forretningsbygg som blant annet skal huse Multiconsult og en stor Kiwi-butikk.

– De neste ti årene har jeg planer om å bygge ut mellom 25 og 26.000 kvadratmeter, avslører han.