I fjor høst fikk Tromsø dagsenter en elsykkel til 40.000 kroner i gave fra det forrige byrådet. Dessverre gjorde vinteren sitt inntog før de rakk å ta den i bruk, men nå er snøen for lengst borte og syklene kan tas i bruk.

– Vi har gledet oss veldig i hele vinter, så dette blir stor stas, forteller, Monica Brunes Henriksen, avdelingsleder ved Tromsø dagsenter.

– En god følelse

En av de første som fikk prøve en tur i «kurven» på den nye sykkelen var Ketil Wevele. Han hadde bare gode ord å si om opplevelsen.

– Jippi! Dette var veldig kult, konstante han umiddelbart.

Hvordan var komforten?

– Den var faktisk veldig god, det var utrolig behagelig, sier Wevele, som nå gleder seg til nye turer med sykkelen.

– Det gir en god følelse, så jeg håper på flere turer, forteller han.

Skal stå i byen

Henriksen sier sykkelen vil være fast stasjonert i Tromsø sentrum.

– Den kommer til å stå på Heracleum, slik at den kan tas i bruk når folk er i byen, opplyser Henriksen, som tror den vil bli populær brant brukerne innen kort tid.

– De har gledet seg til å prøve den i hele vinter, så jeg tror mange vil ønske å ta den i bruk. Planen er å ta turer til byen, langs kaia og til Telegrafbukta, forklarer hun.

Trenger «piloter»

Selv om det er elsykler er det fortsatt behov for noen som sitter bakpå hvis brukerne skal ut på tur. Dette er det allerede flere frivillige som bidrar med, men kommunen håper flere vil ta initiativ.

– Vi har behov for flere «sykkelpiloter» som kan ta brukerne med ut på tur, så vi håper noen melder seg, forteller Kristin Elise Dahl Jevningen, resepsjonist ved Heracleum.