Sportskjeden Sport Outlet åpner dørene på Jekta Storsenter torsdag. Kjeden, som er fra Bergen, ble startet opp i 2012. Konseptet er at de kjøper opp partier med sportsklær og -utstyr fra leverandører i inn- og utland, og selger dem ut til redusert pris.

Venter køkaos

Lokalet deres på Jekta er 800 kvadratmeter og befinner seg i første etasje, rett ved siden av Søstrene Grene. Flere aviser har skrevet om køkaos som følge av åpningene deres i andre byer.

Elise Olsen, daglig leder ved den nye Jekta-butikken, forteller at de forventer mye trykk også på åpningsdagen i Tromsø.

– På åpningsdagene hos oss har vært veldig godt besøkt. Ettersom dette er den første outleten i Tromsø, så forventer vi ekstra stort trykk, sier Olsen.

– Det har vært køståing i over en time på enkelte åpninger sørpå, legger hun til.

The Main Level

I tillegg til åpningen av Sport Outlet arrangerer også Jekta «Sommerfest» utenfor kjøpesenteret. Her vil blant annet det populære guttebandet The Main Level opptre.

– The Main Level var hos oss i august i fjor, og etter det har vi hatt stor pågang med folk som hadde et ønske om å få dem tilbake. Dette mente vi var en fin anledning, sier senterkoordinator Liss Samuelsen.

– Vi har ikke noe eksakt tall på hvor mange vi forventer skal komme, men vi forventer godt besøk. Vi har godt med vakthold og er godt rustet for dagen, sier Liss Samuelsen.

Senterleder Laila Myrvang har også store forventninger til torsdagen.

– Når Sport Outlet har åpnet butikker sørpå, så har det vært godt besøk. I morgen blir en festdag på Jekta, sier Myrvang.