Det som skulle være en kurant sak for tromsømannen, begynner å bli et mareritt. Etter at skaden ble taksert til rundt 37.000 kroner, kom DNB tilbake og ga Stavem tilbud om et langt dårligere oppgjør. Årsaken var at takstmannen mente at bileieren selv kunne utbedre skaden.

Ikke aktuelt

– Jeg har ingen mulighet til det – noe jeg har gjort forsikringsmotparten oppmerksom på. Likevel står de på sitt. De mange henvendelsene jeg har sendt, er heller ikke besvart. Det betegner jeg som arrogant, sier Bård Stavem.

Familiens privatbil ble skadet i vinter – etter at noen rygget på den. I kjølvannet erkjente DNB Forsikring ansvar – samtidig som de igangsatte prosessen med å finne alternative utbetalingssummer.

Ny takst

– Først ventet jeg lenge i håp om at DNB skulle taksere skaden. Da det ikke skjedde, ordnet jeg saken gjennom en nøytral part. Det gikk så langt at jeg truet forsikringsselskapet med å politianmelde deres kunde for hærverk.

– Først da kom DNB Forsikring på banen – med et oppgjør på 29.500 kroner. Men da skulle bilen kondemneres. Og siden vraket har en verdi, blir utbetalingen langt lavere.

Saken fortsetter under bildet!

fortviler: Bileier Bård Stavem fortviler over den behandlingen han har fått hos DNB Forsikring. Selskapet har erkjent ansvar etter at deres kunde skadet bilen til tromsømannen.

Stort tap

– Dersom jeg skulle akseptere summen, ville det gitt oss et tap på rundt 15.000 kroner. Bilen ble kjøpt bare fem måneder før hendelsen, og det er umulig å finne en tilsvarende som er i samme stand. Derfor avviste jeg forslaget fra DNB.

Bård Stavem har nå fraktet kjøretøyet til et bilverksted for å skifte radiatoren. Det vil gjøre bilen kjørbar. De øvrige skadene må han avvente til forsikringsselskapet utbetaler skadesummen.

Trenger bil

– Familien trenger en bil. Jeg har forsøkt å få DNB til å svare på hvorfor de lar oss være skadelidende i månedsvis når de er ansvarlig for skaden. Så langt står spørsmålet ubesvart.

– Og nå er min tålmodighet slutt. Derfor er saken oversendt til Forsikringsskadenemnda i håp om at de finner en løsning, sier Bård Stavem.

Ikke hos oss

Skadekonsulent Svein Bergersen i DNB Forsikring bekrefter tvisten med tromsømannen.

– Jeg kan imidlertid ikke gi noen kommentarer ettersom saken er videresendt til nemnda.