IK Hind-løperen er nesten for lokal å regne med en rekke minneverdige prestasjoner i Tromsø de siste årene. Ikke minst da han nesten satte løyperekord på halvmaraton med 1.06,20 i 2014.

Men i dag var Martinsen langt unna en slik tid.

Les alt om MSM her!

Tiden 1:10:07 var ikke nok til å få Martinsen på pallen. Han kom nesten fire minutter bak vinner Eirik Gramstad. Amerikaneren Rolf Steier og Ragnar Stølsmark tok andre og tredjeplass, nesten minuttet foran Martinsen.

- Tungt løp

- Jeg var klar over at det kom til å bli hard konkurranse når Eirik og dem skulle prøve seg på EM-kravet. I tillegg fungerte ikke kroppen optimalt, sier Martinsen.

Les også: Her feier MSM-vinneren bort kransen på oppløpet

- Det gikk greit i starten, men etter hvert ble det tungt. Det har vært slikt de siste årene at jeg ikke har det lille ekstra. Da blir man mentalt sliten. I tillegg fikk jeg mageproblemer mot slutten, og da ryker én time og åtte minutter, som jeg hadde håpet på.

Håper Gramstad blir EM-klar

Martinsen legger ikke skjul på at han er skuffet over ikke å vinne halvmaratonen.

Sett denne? Lomås vant etter hett spurtoppgjør

- Man ønsker så klart å vinne, men slikt som løpet utvikler seg, så er det helt greit. Jeg er glad på Eirik sine vegner, og håper han blir tatt ut til EM.

Men Martinsen liker at det kommer profesjonelle løpere til MSM for å delta.

- Det er bare artig at de kommer opp hit, men det er kjedelig at det er jeg som blir dårligere, og ikke de som blir bedre. Det er klart at når de to løper sammen på 1:06:20, er noe annet enn da jeg løp alene på 1:06:30 for to år siden. Det viser at nivået jeg hadde tidligere var veldig bra.

Les også: Adele (26) løp mila med barnevogn

Aders på andreplass

Marthe Katrine Myhre vant kvinneklassen på tiden 1:18:24. Hilde Aders tok andreplassen nesten to minutter bak, mens Rita Nordsveen endte på bronseplass 6:01 bak Myhre.