SKANSEN/SKIPPERGATA: – Jeg stengte dørene for omtrent to måneder siden, men jeg har ikke annonsert at jeg legger ned, sier Gundersen til iTromsø.

Årsaken til at 32-åringen legger ned driften, er fordi Fujifilm, produsenten av den siste peel-apart-polaroidfilmen, har lagt ned produksjonen av film. Bakgrunnen er at flere tar digitale bilder og ikke lenger kjøper den gammeldagse filmrullen.

– Det er veldig trist. Jeg har kjøpt mange filmruller som jeg har på lager, men disse skal vare livet ut og derfor må jeg legge ned.

Les mer: Nå åpner han en uvanlig forretning i sentrum (iTromsø Pluss)

– Vemodig

Gundersen åpnet fotostudioet i januar 2014 og skulle egentlig bare holde til i bykiosken i én måned.

– Da hadde kiosken stått tom i mange år. Det startet som et prøveprosjekt, og etter bare en uke fikk jeg beskjed av Bymisjonen at jeg kunne være der så lenge jeg ville.

Men nå er det altså slutt, og planen er at Gundersen skal være ferdig utflyttet innen 1. juli.

– Det føles veldig vemodig. Dette er ikke noe jeg har lyst til, men jeg har ikke noe valg.

– Jeg har fått så mange tilbakemeldinger fra folk som besøker byen og forteller at dette er en av de plassene i Tromsø som har mest sjel. Da er det ekstra surt å legge ned, utdyper han.

Les mer: Gutten mot strømmen

– For søt til å stå tom

32-åringen har ingen nye fotoprosjekter på gang og skal fremover satse på skiltmaling gjennom sin nyoppstartede bedrift.

Bymisjonen, som leier den lille bykiosken på Skansen av Tromsø kommune, legger ikke skjul på at de synes det er trist at Gundersen legger ned driften og må avslutte avtalen om fremleie.

– Det er kjempetrist, for det var et skikkelig artig konsept. Nå har vi ingen konkrete planer og vet ikke helt hva vi skal bruke kiosken til. Men den er for fin til å stå tom og ikke være i bruk, sier daglig leder Ann Karina Sogge, og legger til:

– Vi liker den så godt og synes den er kjempesøt, så det kan være vi kommer til å bruke den som utstillingssted. Men hvis noen har en god idé til hva den kan brukes til, må de gjerne ta kontakt med oss i Bymisjonen.

beklager: Daglig leder i Bymisjonen, Ann Karina Sogge, synes at det er beklagelig at fotostudioet legges ned.