Torsdag kom det fram at Tempogården nå er solgt til Triko AS, et selskap som eies av investor og eiendomsutvikler Gunnar Wilhelmsen.

Det er Storgata Invest AS som selges som et aksjesalg. Selgere av Storgata invest AS er Realinvest Tromsø AS, Front utvikling AS og Climb Trust AS.

Stor tro på sentrum

Wilhelmsen eier i dag begge nabobyggene til Tempogården. Det vil si bygget der Kiwi holder til i Fredrik Langes gate og gården i Storgata som i dag huser sushirestauranten Sushi Point.

– Tempogården er et av de viktigste hjørnene i Nord-Norge, og jeg har veldig stor tro på sentrum, sier Wilhelmsen til iTromsø.

Hva som vil skje på Tempogården etter eierskiftet, er noe han ikke vil avsløre ennå.

– Hvordan det skal utvikles, må jeg komme tilbake til. Først må jeg få et godt forhold til leietakerne som allerede er der for å høre hva de syns er bra, og hva som eventuelt kan bli bedre, sier han.

– Blir aldri helt fornøyd

Realinvest Tromsø AS er et av selskapene som selger seg ut av Tempogården. Daglig leder, Yngve B. Lyngh, forteller at de føler det var et riktig tidspunkt å selge Tempogården nå.

– Vi ønsker å fokusere på utvikling, og Tempogården er ferdig utviklet for vår del. Vi kjøpte den i 2007 og vi har bygget om, dermed føler vi dette var riktig tidspunkt, sier Lyngh til iTromsø.

Til tross for at mye er gjort for å gi Tempogården et «ansiktsløft», så skulle Lyngh gjerne sett at mer hadde vært gjort.

– Man blir aldri helt fornøyd. Vi har laget nytt inngangsparti og det er lagt ny fasade mot Fredrik Langes gate. Det var også planer om å bygge to ekstra etasjer og bygge ut til nabogårdene. Men nå er det Wilhelmsen som eier nabogårdene. Tempogården er på en måte porten til det kvartalet, sier han.

Ingen av partene ønsker å offentliggjøre salgssummen.

HEMMELIG SALGSSUM: Alle parter er enige om å ikke offentliggjøre salgssummen for Tempogården. Foto: Ronald Johansen Foto: Ronald Johansen