Under skiftesamlingen måtte Eskil Elvebakk – daglig leder og styreleder – redegjøre for transaksjonene. Han opplyste retten om at han trodde det var normalt – fordi kundene ikke hadde fått varene sine.

Ifølge bobestyrerne, advokatene Birte H. Nordgård og Roar Bårdlund, ble også andre kreditorer forfordelt. Det skjedde så sent som dagen før eieren begjærte oppbud.

– Dette er noe vi må se nærmere på og vurdere lovligheten av. Tross alt er det snakk om rundt 450.000 kroner – penger som skulle vært i boet ved konkursåpning. Utbetalingene betyr at noen kreditorer er gitt en fordel de ikke skulle ha, konstaterer Bårdlund.

Straffbare forhold

Bobestyrerne opplyste også at Tromsø Kjøkkensenter har mottatt dobbeltbetaling fra to kunder – til sammen nesten 60.000 kroner.

– Når pengene ikke er tilbakebetalt, kan forholdene innebære straffansvar. Derfor har jeg bedt kundene om å forfølge dette for egen regning.

UTBETALINGER: Eier av det konkursrammede Tromsø Kjøkkensenter, Eskil Elvebakk, foretok utbetalinger til flere kreditorer like før han begjærte oppbud.

Kreditors regning

Ifølge Bårdlund og Nordgård har Tromsø Kjøkkensenter drevet med underskudd siden 2014.

– Vi registrerer at inntektene har vært for lave, mens utgiftene – blant annet husleien – har vært for høye. Sånn sett er selskapet drevet for kreditors regning.

– I sum betyr det at forholdene vil bli vurdert og eventuelt oversendt påtalemyndigheten, sier Bårdlund som ikke har funnet noen grunn til å be om konkurskarantene.

LES OGSÅ: For én uke siden gikk de konkurs – nå har de åpnet igjen (for abonnenter)

Salg og auksjon

Før skiftesamlingen torsdag, gjennomførte bobestyrerne både et vanlig konkurssalg og til slutt auksjon av de varene som Tromsø Kjøkkensenter hadde ved konkursåpningen.

– Det ga boet en netto gevinst på drøye halvannen million kroner. Etter at pantehaverne har fått sitt, er det rundt 700.000 kroner igjen til fordeling. Det betyr at vi kan utbetale dividende når oppgjørets time kommer, sier Roar Bårdlund.

Milliongjeld

Ved konkursåpningen 23. mai hadde Tromsø Kjøkkensenter en gjeldsmassen på drøye 4,2 millioner kroner. I tillegg er det meldt inn lønnskrav på til sammen 724.000 kroner.

Det et også verdt å merke seg at den forrige eieren, Ottar Sørli, har meldt et uprioritert krav på 229.000 kroner.