– Han var som en klippe – alltid til stede for oss, sier yngstemann som er student ved BI. Sin unge alder til tross, fikk Morten oppleve pappaen som Pussycat – både på scenen, TV og privat.

Alltid nervøs

– Hver gang pappa skulle på scenen, var det jeg som hadde nerver. Til tross for at jeg visste at det var unødvendig. Sverre var en klippe og tok alltid regien foran publikum. Selv om jeg var ung, var jeg alltid stolt å ha en poplegende som far, sier 24-åringen.

LES OGSÅ: Tor Kjelsberg sang for sin avdøde bror

Morten Kjelsberg minnes også pappaen som den gode, omtenksomme og alltid tilstedeværende personen.

Skrøt aldri

– Pappa – til tross for at han hadde alle grunner til det – skrøt aldri av karrieren. Han var godheten selv – som alle andre fedre. Og selv om jeg forsøkte å gå i hans fotspor – blant annet som gitarist – ble det fotballen vi hadde felles. Han fulgte meg i tykt og tynt og var i alle år en stolt pappa på sidelinjen.

Godt og nært forhold

Morten Kjelsberg trekker også moren, Johanna Kjelsberg, inn i sitt minne om faren:

– Selv om de var skilt, bodde de nært hverandre og var bestevenner. Derfor har vi holdt sammen og vært en familie i alle år.

LES OGSÅ: Minneord: Sverre Kjelsberg (1946–2016)

Tommy Kjelsberg har også bare godord å sin om faren:

– Han var den som fikk meg interessert i friluft. Fiske- og skiturer hørte med.

Inkluderende

– Pappa var en inkluderende mann som likte skog og mark. Han tok vare på alle – ikke minst oss som han ville ha med over alt. Sverre var faktisk sporty, understreker Tommy.

Siw Kjelsberg har bodd på Øst- og Sørlandet i alle år.

– Likevel har vi hatt en god og nær kontakt. Vi reiste opp og ned og møttes så ofte som mulig, sier 49-åringen.

En god bror

Broren, Tor Kjelsberg, betegner tapet av broren som stort:

– Han var en god bror og en jeg så opp til. Når vi var sammen, ble det mye musikalsk. Jeg fikk også æren av å stå sammen med ham på scenen som Pussycat – noe jeg aldri vil glemme.

LES OGSÅ: – En legende som har gått bort

En humorist

– Sverre var en humorist og en person med utstråling. Han var gjestfri og sjenerøs – og en stor kokk. Til tross for sykdommen, trente han jevnlig for å holde formen ved like, sa Tor Kjelsberg i sin tale.

Under seremonien i Elverhøy kirke, tok han et siste farvel med sangen «Let my stay». Med seg hadde han musikerkollegaene Odd Arvid Eilertsen, Trond Graff og Inge Kolsvik.

broren: Tor Kjelsberg og hans musikervenner fremførte «Let my stay» i kirken. Her sammen med Odd Arvid Eilertsen og Trond Graff. Foto: Ronald Johansen / iTromsø