Tromsø Hockeys damelag skal spille i eliteserien kommende sesong, melder Nordlys (krever innlogging). Tromsø Hockey ble nummer tre i 1.-divisjon i fjor, og har forberedt seg på et nytt år på nest øverste nivå. Nå blir det eliteseriespill i stedet.

- Det er sykt spennende. Dette er en veldig bra mulighet for å utvikle oss. Vi kommer til å møte hard motstand, men har allerede startet hardtreninga, sier Marte Idrupsen til iTromsø.

Lengre kamper - bedre kondis

Men med opprykk blir det nye krav. Opplegget rundt kampene, blant annet med speakerbua, skal være mye mer profesjonelt. Og alle kampene skal oppdateres direkte på nett. Samtidig blir kampene lengre. Fra tre perioder à 15 minutter økes periodelengden til 20 minutter, noe som stiller høyere krav til kondisjon.

- På kondis har vi mye å gå på. Vi kjører to kondisøkter og to styrkeøkter i uken nå, forteller Chris Steele, som dermed bekrefter at hardkjøret allerede er i gang.

- Det er litt andre krav både til det administrative, hvordan arrangementene er og større krav til oss som lag. Vi skal jobbe mer dugnad, for det blir et par kamper ekstra, sier Idrupsen.

Tøff motstand - røk 2-14 i fjor

I 2016 besto eliteserien av Jordal, Stavanger, Vålerenga og Sparta Sarpsborg. Nå kommer Tromsø Hockey og Wing fra Trondheim. I tillegg har Jordal byttet navn til Hasle/Løren. 1.-divisjon reduseres fra ni til syv lag.

- Det blir litt jevnere, sier Idrupsen.

I fjor spilte damene 16 kamper fordelt på åtte helger. I eliteserien spilles det firedobbel serie, som betyr totalt 20 kamper.

Selv om det er et hopp opp nivåmessig er ikke Steele veldig redd for hvordan damene vil gjøre det i 2016.

- Vi spilte mot Hasle/Løren i NM-kvartfinalen i fjor og tapte 2-14. Det høres styggere ut enn det var, og var egentlig et stort mentalt hopp. Det kommer til å bli noen tap, men vi kommer til å bli vant til det ganske fort. Disse jentene går ikke av veien for en utfordring, sier Steele.

Arild Haugberg er styreleder i Tromsø Hockey, og gleder seg til å følge damene på Norges høyeste nivå.

– Det er fryktelig spennende. Jeg får litt samme følelse som med Island i fotball-EM. Det blir noe helt nytt, og det blir veldig stort. Og det er tøft at det er damelaget vårt som brøyter vei for det første nordnorske eliteserielaget i ishockey, sier Arild Hausberg til Nordlys.