Trine Lise Olsen, komiker:

– Jeg kom nettopp hjem fra Midnightsun experience, padletreffet på Vannøya, så jeg har allerede hatt litt ferie. Nå skal jeg jobbe noen dager før jeg reiser til Italia, forteller Trine Lise Olsen.

12. juli setter nemlig Olsen seg på flyet med retning Amalfikysten.

– Jeg skal være i Positano fra 12.–25. juli. Der blir det både sol og bading, forteller komikeren.

Heidi Solheim, artist:

– Jeg har allerede hatt en uke ferie i Danmark sammen med kjæresten og mine stebarn. Der var vi på skikkelig familieferie i Løkken hvor vi leide hytte, sier Solheim.

Noe særlig mer ferie enn det blir det ikke i første omgang.

– Fredag reiser jeg til Tyskland på turné med Pristine og i august skal jeg spille inn barneplate, men kanskje blir det ei uke ferie til høsten, avslører artisten, som ikke depper selv om ferien ble kort.

– Nei, det er bare artige ting jeg har foran meg.

Knut Smistad, forfatter:

– Sommeren går med til å varte opp barn, barnebarn og oldebarn, både her i Tromsø og på hytta i Baltsfjord ved Hekkingen, der vi også får besøk, sier Smistad.

Han legger heller utenlandsturene til andre årstider.

– Vi bruker å reise en tur på våren og kanskje en på høsten, så sommeren blir som regel tilbrakt hjemme. Tromsø er jo så vakker, påpeker Smistad, som legger til at han også liker roen som følger med sommeren.

– Jeg er med i et kaffebord der vi møtes daglig. Nå som folk har blitt gammel og tunghørt, har det blitt så mye «sjårr» og roping, så da trenger jeg noen uker ferie fra det også, påpeker forfatteren lattermildt.

Steinar Nilsen, selvstendig næringsdrivende:

– I år skal vi først og fremst feriere i Nord-Norge der vi både skal besøke familie og dra på hyttetur. Etter hvert blir det også en tur til Spania. Da flyr vi til Alicante for å feriere i området i nærheten, forteller Nilsen.

Øyvind Alapnes, hotelldirektør ved The Edge:

– I fjor hadde jeg ikke ferie, så i år har jeg faktisk planer om å ta ut ferie, jeg har hørt at det kan være lurt. I første omgang blir det to uker i Tromsø uten planer, så kan det hende jeg reiser bort i månedsskiftet juli/august, forklarer hotelldirektøren.

Ifølge Alapnes er han ikke spesielt god på å planlegge ferieturer på forhånd.

– Det hender jeg går i gang med ferieplanleggingen dagen før jeg reiser, så det bruker å straffe seg pengemessig. Det kan fort skje at det blir scenarioet i år også, innrømmer Alapnes.

Hvor han ser for seg å reise, er dermed ikke avklart ennå.

– Jeg er ikke så kresen, men jeg trives veldig godt i Spania, så det kan hende at jeg reiser dit i sommer.

Kent Gudmundsen, stortingsrepresentant for Troms:

– Nå i juli blir det en del jobbing, men i august skal jeg faktisk gifte meg, avslører Gudmundsen.

Han kan fortelle at bryllupet finner sted i Tromsø.

– Vi gifter oss i Ishavskatedralen og bryllupsfesten finner sted på et av byens hotell. Deretter blir det bryllupsreise til Hellas.

Ifølge politikeren var det lite aktuelt med turer til altfor fjerne, eksotiske reisemål.

– Vi har et lite barn som skal være med oss, så da blir det Hellas med Bamseklubb og det hele, avslører han.

Henrik Romsaas, prosjektleder for Tromsømarka:

– Vi er nå inne i vår siste måned i Heidelberg i Tyskland før vi flytter hjem til Tromsø igjen, så det å bo her har delvis vært som å være på ferie, mener Romsaas.

Før han og resten av familien setter kursen nordover igjen, går turen til en annen tysk by.

– Vi skal blant annet besøke München, forteller Romsaas, som også ser fram til nordnorsk sommer.

– Det blir egentlig ikke bedre enn sommerferie i Nord-Norge. Svigermoren min har hytte ved Fjellfroskvannet, et fantastisk sted ved Skjold, så i tillegg til å tilbringe tid i Tromsø, blir det også en tur dit, forklarer han.

Kristian Fredrik Figenschow, skuespiller ved HT:

– Akkurat nå sitter jeg på hytta i Nord-Troms og gjør ingenting, forteller Figenschow.

Han har planer om å gjøre minst mulig i ferien.

– Jeg kan strekke meg til å klippe plenen rundt hytta, men det er også alt. Jeg har fortsatt tre-fire uker med ferie igjen, så sannsynligvis blir jeg her mesteparten av tiden, forklarer skuespilleren.

Martha Otte, festivalsjef for TIFF:

– Denne uken reiser jeg til hytta vår i California, der vi har tilbrakt sommerferien de siste fire årene, forteller Otte.

Hun kan fortelle at familiens hytte ligger mellom Reno og Lake Tahoe.

– Her skal vi tilbringe den neste måneden, avslører Otte, som ser fram til å koble av.

– Vi har verken internett eller telefondekning der, så da får vi slappet skikkelig av, påpeker hun.

Per Aronsen, styreleder i TIL:

– Det blir i utgangspunktet feriering her i Nord-Norge, det trives jeg godt med. Planen er å dra litt hit og dit, både i Troms og Finnmark, forklarer Aronsen, som imidlertid ikke har lagt noen konkrete ferieplaner ennå.

– Planen er å ta det litt som det kommer. Jeg har muligheten til å tilpasse jobb og ferie etter når jeg selv ønsker det, så det er en slags frihet i det.

Silje Theodorsen, langrennsløper:

– Jeg skal være hjemme for å trene og lade opp til mye reising utover høsten, forklarer Theodorsen.

At sommermånedene skal tilbringes hjemme, synes ikke langrennsløperen er noe bakdel.

– Jeg er veldig glad i Tromsø, dessuten går dagene fort når jeg skal trene to økter om dagen, påpeker hun.

Litt reising blir det imidlertid tid til.

– Vi har hytte på Rebbenesøya, så det blir nok noen turer dit også. Der har vi båt slik at vi kan fiske litt, forteller Theodorsen.

Ragni Løkholm Ramberg, politiker:

– Bortsett fra at jeg skal delta i to bryllup i sommer, ett i Praha og ett i Valbonne, skal jeg tilbringe ferien på familiehytta i Bjarkøy, forklarer Ramberg, før hun legger til:

– Her er det fantastisk. Hytta ligger rett ved storhavet, så da er jeg ute på fiske nesten hele dagen, forklarer Ramberg, som akkurat har vært på seifiske da iTromsø tar kontakt.

– Jeg er helt hekta på fisking, så jeg tilbringer helst hele sommeren i Nord-Norge, særlig på havet. Jeg har pollenallergi, så da trives jeg ikke så godt på land, forklarer politikeren.