Han har fire seirer i felthurtig på landsskytterstevnet. Ingen andre har fem, og dersom han går til topps på «hjemmebane» i Øverbygd blir Roy Håkstad den eneste med fem seirer.

– Vinner jeg den femte er jeg alene på toppen. Det er klart det betyr noe ekstra, sier Håkstad til iTromsø.

Mental «tur» til Øverbygd

Turen mot toppen har vært knallhard, og Håkstad har ikke spart på kruttet i vinter. Han har ligget time etter time i sin egen garasje for å forberede seg til LS på hjemmebane. Han meddeler også at «han er i Øverbygd mentalt flere ganger hver dag».

– Det handler om visualisering og gjennomføring. Jeg går gjennom alt og ser den perfekte serien. At det er på hjemmebane gjør at jeg får ekstra lyst til å prestere, sier Håkstad.

For han kjenner på presset før LS i Øverbygd som starter 29. juli. Selv om det er halvannen time unna er det som å skyte på hjemmebane.

– Vanligvis kjører vi jo 150 til 200 mil, sier Håkstad.

– Den mentale biten er det viktigste. Jeg har egentlig ikke skudd så fort før som det jeg gjør nå, så det tekniske er i orden. Hvis jeg får til det jeg kan på standplass er mulighetene store, sier Håkstad.

Marginer

Men marginene er ørsmå i skyting. En liten millimeter kan være forskjell på suksess og fiasko.

I felthurtig, som er Håkstads gren, har du et skudd i kammeret og fem i magasinet. Du har tre blinker som skal ned. Bruker du over tre skudd har du høyst sannsynlig tapt.

– Ja, du har nok det. Men en gang gikk jeg videre med en bom, sier Håkstad.

– Vanskelig

– Roy har vunnet fire ganger før og er vårt største håp på LS. Det hjelper å ha noen år med rutine på baken, innrømmer leder i Lakselvdal skytterlag, Børre Pedersen.

Og selv om han har vært der mange ganger før er Håkstad sikker på at motivasjonen er på topp. Nå venter en liten sommerferie før det er fokus på LS fra midten av juli og fram til start.

– Jeg vet hvor vanskelig det er og hvor mye som skal til, sier Håkstad.