Mandag fortalte Anni Skogman at hun så langt i sykdomsforløpet ikke har vært sykemeldt, og at hun er opptatt av å tenke positivt på tross av sykdommen. Det gikk ikke upåaktet hen.

– Jeg ble oppringt og gratulert for at jeg har kreft. En far ringte og fortalte at hans kreftsyke datter følte at jeg så på henne som en latsabb fordi hun var sykemeldt. Jeg mener absolutt ikke noe slikt, og det må jeg få presisere, men samtidig må det jo være helt greit at jeg takler sykdommen på den måten som passer meg best, sier Skogman.

Les mer: Kreftrammet politiker har ikke vært sykmeldt en eneste dag

Ikke frisk

Flere tok til kommentarfeltet under saken, og skrev at Skogman var heldig som ikke hadde en eneste plage.

– Ja, jeg er heldig som ikke kaster opp av medisinen min, men jeg er ikke frisk. Jeg har mange forskjellige plager, alt fra at jeg har vansker med å holde meg på beina til at jeg ikke ser så godt, men jeg velger å være positiv utad. Jeg er skrudd sammen på den måten at jeg tenker positivt og velger å takle utfordringer med positivitet. Det må være greit, på samme måte som at andre takler sin kreftsykdom på den måten som er best for dem, sier Skogman.

Les også: Åpenhjertig Anni Skogman om kreften: – Dette skal jeg klare

Positiv

– Alle som har kreft kjemper en kamp, både fysisk og psykisk. Jeg er flink til å «lure» hodet mitt, og for meg fungerer det å gå inn i ei arbeidsboble hvor jeg konsentrerer meg om noe annet. Selv om jeg har det sånn, betyr ikke det at jeg mener at andre ikke skal være sykemeldte, understreker hun.

– Samtidig tror jeg veldig på at hodet spiller en stor rolle, og hvis man klarer å bestemme seg for å tenke positivt, så blir det mye enklere å hanskes med. I dag ble jeg for eksempel invitert til å spise is, men det klarte jeg ikke på grunn av kvalme. Men i stedet fikk jeg tatt meg en kopp kaffe, og det er jeg strålende fornøyd med.

Les også: For ett år siden var han alvorlig kreftsyk – i helga nådde han sitt store mål

Selv om Skogman er vant til å få hard medfart i kommentarfeltene, ble hun oppgitt da enkelte insinuerte at hun fortjente å få kreft.

– Jeg bladde meg gjennom kommentarene og folk jeg aldri har møtt påsto å vite en hel masse om min helsetilstand og hvordan jeg har det. Jeg håper bare at folk som skriver slike ting ikke oppfører seg sånn mot folk de kjenner, sier Skogman.

Men det har ikke bare vært negativitet i kommentarfeltene. Flere har takket Skogman for at hun setter brystkreft på dagsorden.

– Hvis noen ønsker å snakke med andre i samme situasjon, er jeg helt åpen. Jeg prater gjerne med folk enten over en kopp kaffe eller telefon, og hvis jeg kan bidra til noe positivt vil jeg veldig gjerne det, påpeker hun.

HUMOR: Skogman er langt fra frisk, og har med seg både spypose og munnbind i veska. Der har hun også en rosa og en blå parykk som hun gjerne tar på seg og ler godt av. Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø
Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø