Kaja Baardsen (43) ble fostret opp med foto. Pappa William Mikkelsen var pressefotograf. Fra det øyeblikket hun ble med faren til Dagblad-redaksjonen, var også hun bitt av basillen.

Saken fortsetter under bildet.

fotograf: Kaja Baardsen er utdannet i foto og har frilanset for både Nordlys, Dagbladet og Dagens Næringsliv. Hun startet karrieren på 90-tallet.

Møttes på sjøen

Kaja Baardsen forteller at hun møtte fiskeren i hans rette element – på sjøen. Der fortalte 51-åringen om inntrykkene fra tsunamien som raserte Patong.

– Jeg husker at han snakket om de enorme bølgene som knuste alt. Evensen var også innom sin egen kamp for å overleve og hva han gjorde for å redde andre.

«Sorg i øynene

– Mitt bilde er tatt bare noen uker etter tragedien i ferieparadiset. Finn Bertram Evensen erkjente at han måtte til sjøs for å få ro. Likevel så jeg de sorgfulle øynene hans – noe jeg forsøkte å unnfange i bildet, sier Baardsen.

Hun karakteriserer fiskeren som et fantastisk menneske – omsorgsfull med masse godhet og varme. Likevel var han nedbrutt etter alle opplevelsene.

Ble selv offer

– Det tragiske oppi alt, er at Evensen selv ble et offer da båten hans ble rent i senk av et stort skip. Til tross for en betydelig redningsaksjon og omfattende søk, ble han aldri funnet. 51-åringen, som utførte verdens farligste yrke, endte sine dager på sjøen.

– Men jeg husker han gjennom bildet jeg aldri glemmer, sier Kaja Baardsen.

PS! Har du et blinkskudd med en tilhørende, god historie? Ta kontakt med journalist John Strandmo på telefon 913 72 100 eller john@itromso.no.