16. mai 2015 hadde Ica Langnes sin siste åpningsdag. Siden den gang har lokalene på Workinntunet stått tomme.

I november skal en annen dagligvarekjede flytte inn i de tomme lokalene, nemlig Coop Extra.

– Vi har akkurat begynt å tømme lokalene, forteller Raymond Kristiansen som er driftsdirektør i Coop Nord.

Tror butikken blir en suksess

Nedleggelsen av Ica Langnes skjedde etter at Coop kjøpte opp Icas butikker.

– Etter en totalvurdering har vi kommet fram til at det rett og slett ikke er lønnsomt å ha den butikken. Det er heller ikke utsikter for noe bedre inntjening i tiden fremover, sa kommunikasjonsdirektør i Coop, Kristin Paus til iTromsø da det ble kjent at Ica Langnes skulle legges ned.

Kristiansen tror derimot at Coop Extra vil klare seg bedre enn hva Ica gjorde.

– Extra-kjeden er et større merkenavn enn Ica. Man ser at Extra gjør stor suksess med tanke på at de også ble lansert som vekstvinnere som kjede. Extra-konseptet blir satt mer pris på enn Ica, sier driftsdirektøren.

God plassering tross konkurranse

Coop Extra blir dermed den fjerde butikken i Langnes-området, og vil kjempe om kundene mot butikker som Rema 1000 K1, Coop Obs Hypermarked og Eurospar Langnes. I tillegg finnes Coop Prix på Håpet.

– Giæverbukta er et veldig trafikkbelastet område. Denne butikken er lett å kjøre inn til dersom man skal til Kvaløya. Man kan se på butikken som et enkelt løst alternativ til hverdagshandelen, sier Kristiansen.

– Så du er fornøyd med beliggenheten?

– Vi er veldig fornøyd med beliggenheten. Man kommer unna det verste av kødannelse i Giæverbukta, som kan være litt av en flaskehals i rushtiden. Skal man fra sentrum mot Kvaløya, så kommer man fort inn til butikken, og like fort ut igjen.

– Samtidig blir dette nærbutikken til de som bor i Workinnmarka-, Bo i Nord- og Norrøna-området, så dette bør være attraktivt.