I dag ser ikke Kræmer-området ut slik som det gjorde i 2011, da Kvik Kjøkken gikk konkurs. Flere leilighetsbygg har reist seg, og butikken ligger nokså skjult til nede ved kaia. Men det har ikke hatt noe å si på tallene innehaver Atle Vabø leverer. Siden han tok over butikken i 2012, er omsetningen mer enn tredoblet.

– Da vi tok over hadde butikken en omsetning på 7,5 millioner i året. Vi har økt til en omsetning på 24 millioner kroner i fjor. Det har vært en fantastisk reise, forteller Vabø.

Han antar at årets omsetning vil ligge på omtrent 30 millioner kroner.

Les også: Her ble det solgt kjøtt i 95 år. Nå blir det ølbutikk

Flytter

Økningen i omsetningen betyr at det vil skje store endringer for kjøkkenbutikken. I dag holder de til i 500 kvadratmeter store lokaler. Snart får de dobbelt så mye plass, da de flytter inn i Intersports gamle lokaler ved Stakkevollveien. Det vil koste innehaveren to millioner kroner. En god engangsinvestering, mener han.

– Vi har vokst ut av dette lokalet. Vi har ikke plass til å vise fram alt, og med så mange kunder som strømmer til må vi få mer plass, sier innehaveren.

Les også: Her tredobler de omsetningen på sommeren

Blir størst

Tirsdag fikk de nøklene til det nye lokalet som ligger omtrent 200 meter fra dagens lokale.

– Vi liker dette området. Folk vet at vi holder til ved Stakkevollveien, så vi vil holde oss her. Her vi er nå var en fin beliggenhet før blokkene kom, men nå er vi litt bortgjemt. Om det har gått utover tallene våre vet jeg ikke, men med den nye plasseringen vil det være muligheter for flere «drop-in»-kunder.

Den danske kjeden Kvik Kjøkken har 26 butikker i landet, og 147 i Europa. Tromsø-butikken vil ifølge Vabø bli kjedens største.

Les også: Abelsen: – Butikkens omsetning er en av landets beste

Konkurranse

Vabø legger ikke skjul på at det er en konkurranse i byens kjøkkenmarked.

– Vi mangler ingen kjøkkenbutikker i byen, for å si det sånn. Jeg tror det er ni butikker her, så utvalget er stort. Man er nødt til å skille seg ut.

– Føler dere på presset med Ikeas etablering?

– Ikea er et lokomotiv når det kommer til kjøkken. De er helt rå i hele Norge, og sto vel for 69 prosent av alle kjøkkensalg i landet i fjor. Men de er ikke for alle, og trekker også flere kunder til oss. Så det gir jeg tommel opp for. Ikea, bare kom!

NYE LOKALER: Her, i de gamle lokalene til Intersport, skal Kvik Kjøkken være på plass i november.