Sentrum: – Tromsø har alltid vært, og er kjent for å være en god restaurant- og utelivsby. Vi er heldige som har et rikt utvalg av restauranter å velge mellom med gode råvarer på menyen, sier Lena Gustavsen Nymark i Sentrumsforeningen i Tromsø.

Les også: Slik går det med byens restauranter.

– Veldig synd

Hun har stor tro på bransjen, selv om regnskapstallene viser at det ikke alltid er like lukrativt å drive restaurant i Tromsø.

Les også: Steakers: - Vi er tro mot konseptet vårt.

– Det at De 4 Roser nå stenger dørene er veldig synd. Likevel er min erfaring at restaurantbransjen i Tromsø generelt går godt, men at det jobbes beinhardt både blant etablerte og nye aktører for å oppnå gode resultater, sier Nymark, før hun legger til:

Tro på nykommerne

– Særlig de to første driftsårene er alltid tøffe, men jeg har stor tro på at for eksempel Casa Inferno og Mathallen i Tromsø vil gjøre det godt i årene som kommer. Som forbrukere er vi heldige i Tromsø som både har solide tradisjonsrike restauranter, og gründere som tør å satse for å gi oss og tilreisende gode opplevelser ved matfatet.