Det var i oktober 2015 at Babettes Gjestebud måtte stenge dørene etter at Skatt Nord konstaterte en rekke brudd på skatte- og avgiftslovgivningen. Siden den tid har det ikke vært drift i lokalene.

Har du lest denne? Slik går det med byens restauranter (iTromsø pluss)

Vannlekkasje

Det er Acea Development AS som er eier av gården. Daglig leder, Morten Jørgensen, forteller at det i utgangspunktet skulle ha åpnet en ny restaurant allerede i vår, men grunnet noen uheldige omstendigheter ble det ikke mulig.

– Vi hadde en vannlekkasje i kjelleren i januar, der en sprinkel ble slått ut. Det har nok ført til skader tilsvarende to millioner kroner, sier Jørgensen.

Videre opplyser han at de er i gang med oppussingen av kjelleren.

– Flere henvendelser

Sjøgata 3 har de siste årene rommet flere restauranter, men samtlige har avviklet driften etter kort tid. Likevel mener Jørgensen at dette er et lukrativt område å drive restaurant i.

– Det er en god utvikling i området, og lokalene er veldig fine og det er god standard. Vi har fått henvendelser fra flere som har vært interessert i å leie lokalene, blant annet lokale aktører. Det har også vært noen som har hatt et ønske om å drive butikk der. Vi synes det er litt synd å bygge om lokalene, i og med at det allerede er investert mye i det eksisterende lokalet, sier han.

Når eventuelt en ny leietaker er på plass, er ennå ikke sikkert.

– Det viktigste for oss nå er å finne en seriøst aktør som ønsker å drive der, sier han.

– Vi ser på muligheten for å ha splittet drift, altså én i første etasje og én i kjelleren. Da kan man for eksempel ha en bar i kjelleren eller annen drift der. Det er over 200 kvadratmeter i kjelleren, så det er store lokaler også der, legger han til.