Den prøves ut på fredag når historiens første bakketempo skal kjøres som en del av Perezrittet.

– Johan Kaggestad sa under Tour de France at det arrangeres for få temporitt i Norge, så vi tok Kaggestad på ordet. Med vår profil tenkte vi at det hadde vært tøft om vi klinker til med en bakketempo. Så da gjorde vi det, sier Bror Hartviksen til iTromsø.

Han er leder for rittet, som arrangeres fredag og lørdag. Rittet kalles El Clásico Ciclista de País Perez, men på godt gammelt folkemunne er Perezrittet akseptert.

De harde 40-årene

Det innebærer at rittet starter med 9,5 kilometer med motbakke fredag. Lørdag går selve rittet, som har en lengde på drøy åtte mil, med målgang på toppen av Finnvika.

I fjor var Bjørn Anders Johnsen best da han slo Odin Foldvik Eikeland i spurten. Sistnevnte er blant favorittene i år – sammen med evigunge Andreas Setting.

– Generelt er det mange som begynner med sykkel når de er ferdig med noe annet, så det er ofte 30+ og oppover som er med. Klassen fra 40–49 år er kanskje den hardeste klassen å vinne, melder Hartviksen.

– Opplever noen kriser

Selv om han er sjef for et knallhardt ritt med mye motbakke vil han påpeke at det «bare er et turritt».

– Du opplever noen kriser underveis. Også kommer beina tilbake. Og når du finner flyten igjen skjønner du at det er helt fantastisk fint å sykle. Og jeg må få påpeke at dette bare er et turritt. Mange tror nok det blir hardt, men dette er for alle, sier han.

I fjor kom en rytter kjørende fra Alta dagen før for å sykle Perezrittet lørdag. Det skjer trolig ikke i år, men Hartviksen kan fortelle om en sterk tropp fra Astafjord.

– Man vet aldri helt med dem, sier han lurt.

Johan Kaggestad