Torsdag ble første skiftesamling avholdt. Da opplyste bobestyrer, advokat Kjersti Karlstrøm, til dommer Knut Rye-Holmboe at hun holdt en slags auksjon da salget av de rundt 1.000 flaskene fant sted.

Høystbydende – i dette tilfellet Mathallen og The Edge Hotel – fikk tilslagene på til sammen 74.500 kroner.

Les bakgrunnen: En av Tromsøs beste restauranter legger ned

Mange interessenter

Karlstrøm gjorde retten kjent med at de første vinsamlerne var på telefonen like etter at konkursen ble kjent. Disse var villige til å betale langt mer enn kjøperne. Men fordi vin og brennevin til utelivsbransjen har spesielle avgifter, må en kjøper ha skjenkebevilling. Det hadde de færreste.

Les mer: – Har snudd hver en stein for å unngå nedleggelse

Gi-bort-pris

Etter det iTromsø kjenner til, var vinsamlingen til De 4 Roser stor. Den inneholdt dyre viner og champagne. I tillegg var øl- og spritbeholdningen betydelig.

Uansett – Mathallen og hotellet fikk hver flaske til gi-bort-pris. I snitt ble det betalt drøye 70 kroner for helflaskene. Sammenlignet med polprisene, er det for ingenting å regne.

Oppnådde makspris

Advokat Kjersti Karlstrøm opplyser at det ble oppnådd maksimumspris på innholdet i vinkjelleren – det markedet var villig til å betale.

– Etter konkurser er det ofte slik at boet ikke oppnår ønsket pris på løsøre. Samtidig er det viktig å begrense kostnadene, sier bobestyreren.

Les mer: Gikk inn med sparepenger for å prøve å redde restauranten

Milliongjeld

Da konkursen ble åpnet for en måned siden, hadde De 4 roser AS en gjeld på 1,34 millioner kroner. Største kreditor var bankforbindelsen DNB med drøye 1,1 million kroner – en sum som var sikret med pant.

Ved oppstarten senvinteren 2009, hadde selskapet en aksjekapital på 550.000 kroner. Eiere var Grethe Byberg (85,71 %) og Trond Dahle (14,29 %).

Tapt egenkapital

De fremlagte regnskapene for de siste tre årene, viser at inntektene har holdt seg stabilt rundt 9,5 millioner kroner. Resultatet før skatt har imidlertid forverret seg – fra minus 260.000 kroner i 2013 til minus 812.000 kroner i fjor.

For egenkapitalen gikk det samme vei – fra minus 956.000 kroner i 2013 til minus 1,84 millioner kroner i fjor.

15 hel- og deltidsansatte mistet jobbet da restauranten gikk over ende. Deres krav behandles på vanlig måte.

vin vinflaske vinkjeller vinskap illustrasjon illustrasjonsfoto viner Foto: Ronald Johansen