Ivar Helsing Schrøen, flyplassjef på Tromsø lufthavn Langnes, bekrefter at Avinors nåværende plan er at arbeidet med terminalutvidelsen skal starte opp tidligst i 2018 – ett år senere enn tidligere planlagt.

– Jeg vil i grunn ikke kalle det en utsettelse. Det er ikke snakk om noen formell utsettelse av utenlandsterminalen, det handler bare om at prosessene tar tid, sier Schrøen til iTromsø.

Mye arbeid gjenstår

Det var i fjor Avinor la 300 millioner på bordet for den nye utenlandsterminalen. De planla byggestart i 2017 og ferdigstillelse i 2018.

– Tiden går fort og vi er nå i forprosjektstadiet. Vi har nettopp hatt møte i prosjektorganisasjonen og det blir igangsetting i 2018. Nå må de få jobbe litt og etter hvert må vi se hvordan tidsplanen blir før vi kan komme tilbake til en mer konkret dato, utdyper lufthavnsjefen.

Veien videre for ny utenlandsterminal vil blant annet bli skisse- og detaljprosjektering, før det er mulig å sette spaden i jorda.

Skyldes kun tid

I fjor fryktet flere næringslivstopper at de økte kostnadene som oppsto med utvidelsen Gardermoen i Oslo ville påvirke utbyggingen i Tromsø. Dette avviser lufthavnsjefen.

– Nei, det har ingen sammenheng. Dette skyldes utelukkende tid.

Positiv til nytt utvalg

Fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo (Sp), har i et brev til ordfører Kristin Røymo uttrykt bekymring over at terminalutvidelsen i Tromsø utsettes. Dermed jobbes det nå med å få på plass et nytt flyplassutvalg.

– Dette har vi også tatt initiativ til overfor kommunen og det er positivt. Jeg vet at kommunen jobber med å få satt et nytt utvalg og vi i Avinor kommer til å delta på deres møter, men vil ikke være et medlem av selve utvalget. Utvalget blir nok etter samme modell som tidligere, forklarer Schrøen.